Felfigyeltek Szántóra

A Rapid Wienben futballozó Szántó Tamás az uefa.com munkatársainak érdeklődését is felkeltette, nem véletlen, hogy az európai szövetség honlapja a 20 éves magyar középpályással készített interjút az osztrákok közelgő Európa Liga-találkozója előtt.

UP-info Szántó Tamásról egyre többet és mind gyakrabban lehet olvasni a magyar sportsajtóban. A húsz éves középpályás a nyáron került fel a bécsi Rapid első csapatába, amelyben szép lassan alapemberré vált. Teljesítményére a magyar U21-es válogatott szövetségi edzője is felfigyelt, akárcsak az uefa.com munkatársai, akik a Sassuolo elleni Európa Liga-mérkőzés előtt keresték meg.

A Sassulo elleni Európa-liga meccsen Forrás: tipplap.hu

A Genk elleni Európa Liga-meccsen  •  Forrás: tipplap.hu

A bécsi együttes csütörtökön az olasz élvonalbeli Sassuolo ellen lép pályára a második számú európai kupasorozat harmadik csoportkörében. Az első fordulóban a Genk elleni győzelem során kezdőként, az Athletic Bilbaótól elszenvedett vereség alkalmával pedig csereként számított rá edzője. Azok után, hogy nyáron váratlanul kapott lehetőséget (a Chelsea elleni felkészülési mérkőzésen a csapattársa késés miatt kapott büntetést, és kivették a kezdőcsapatból), mint a klub harmadosztályú csapatának játékosa, mostanra kirobbanthatatlan lett a keretből, és legtöbbször a kezdőcsapatból is.

Eddigi kilenc bajnoki mérkőzéséből hétszer kezdőként lépett pályára, két gólt és két gólpasszt jegyzett. Az uefa.com német kiadása mindenek előtt arról érdeklődött, hogyan sikerült levetkőznie az izgalmát, miután az amatőr csapatból feljebb lépve hirtelen a Chelsea világsztárjaival találta szemben magát. „Igyekszem elrejteni a külvilág elől, hogy se a nézők, se a játékostársak ne vegyék észre rajtam, ha izgulok, nem engedem, hogy befolyásolja a teljesítményemet. Egyelőre úgy tűnik, sikerrel” – válaszolta.

A korábban Sopronban élő és tanuló, a Rapid Wien akadémiája és az iskola között édesapja segítségével naponta ingázó középpályás azt is elmondta: a tízes pozíciót kedveli a legjobban, de nyolcasként is tud játszani. „Sokszor a második hullámban érkezem, olyankor, vagy pedig szélről belőtt, védőkről lecsorgó labdákból akadnak lehetőségeim. Szeretek akcióközelben lenni, ezért a kontrákkal is mindig fellépek a saját térfelemről. Általában meg is van a jutalma.”

Természetesen a gyengeségeivel is tisztában van, elsősorban a fizikai erején és a gyorsaságán szeretne javítani. Ezek pedig hozzájárulhatnak ahhoz, hogy előbb-utóbb a magyar válogatottban is feltűnjön. Az már mindenképpen előrelépésnek számít, hogy az U21-es együttesbe meghívták, a görögök elleni Európa-bajnoki selejtezőn kezdőként lépett pályára, igaz, sérülés miatt fél órát sem játszott, le kellett cserélni. „A tavalyi U20-as világbajnokságra készülő csapat harmincötös keretébe fértem be Bernd Storck irányítása alatt, azóta nem beszéltem vele. Valószínűleg megkapom a lehetőséget, ha továbbra is játszom a Rapidban, ráadásul eredményesen. De ez persze még odébb van.”

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS