Felforr a talaj a versenygépeik alatt…

Gyorsasági (Gy)

2016. június 24. péntek, 20:38

Kegyetlen hétvége vár Bernula Istvánra és Fekete Balázsra a Swift Cup Europe idei harmadik, a Pannónia-Ringen tartandó fordulójában: az előző viadal óta közel két hónap telt el, ráadásul a körülmények mindvégig tikkasztónak ígérkeznek.

Batboy, azaz Bernula István, a Swift-mezőny Európa-bajnoki címvédője nehéz keresztet vett a vállára, ugyanis akárcsak legutóbb, a Red Bull Ringen, úgy most is két fronton igyekszik helytállni: nemcsak Suzukival vitézkedik majd, hanem a Lotus Cup Eastern Europe mezőnyében is. Mivel a hőmérséklet már a pénteki nyitónapon is közelített a 40 Celsius-fokhoz, túlzás nélkül lehet kijelenteni, hogy a pilótára minden eddiginél komolyabb megpróbáltatás vár.

02

„Tény, hogy roppant zsúfolt hétvégém lesz, ráadásul iszonyatos forróságban, de mindig imádtam a kihívásokat. Ugyan a red bull ringi hétvégén már belekóstoltam, hogy milyen ki-be pattanni az elsőkerekes autóból a hátsókerekesbe, komoly tapasztalatokat nem igazán sikerült szerezni, mert ott az eső húzta keresztbe a számításokat. A Lotusra összpontosítok, ahol egy időmérőn és futamon már túl is vagyunk, de persze igyekszem helytállni a Swift-kupa futamain is” – fogalmazott Batboy, aki a suzukisok nemzetközi értékelésében az idény első két fordulója után a 4. helyen állomásozik.

Fekete Balázs – akit versenytársai Blackynek becéznek – főképp a tanulmányaira összpontosított a legutóbbi futam óta. A mezőny legfiatalabb, mindössze 15 esztendős tagja a tanév lezárása közben a Swiftre legfeljebb a konditeremben vagy a szimulátorban gondolhatott, a tanulás és dolgozatírások sorozata közben csak így volt lehetősége készülni az újabb bevetésre.

01

„Technikai gondokkal kezdődött számomra a hétvége, a fékekkel volt problémám. A srácok jelenleg is dolgoznak rajta, hogy holnapra minden rendben legyen. Őszintén szólva semmilyen gondot nem okozott, hogy rég ültem a Swift volánja mögött. A hőség kíméletlen, és ilyenkor lehet igazán megtapasztalni a hasznát a jól elvégzett edzésprogramnak. A Pannónia-Ringet jól ismerem, szeretek itt versenyezni. Mivel az ausztriai hétvégém a kaotikus időjárási viszonyok közepette nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, ezért itt igyekszem javítani” – fogalmazott az ifjú tehetsége, aki a harmadik forduló előtt a magyar bajnokság ponttáblázatán a 7. helyet foglalja el, a juniorok rendkívül szoros különversenyében pedig a 3. pozícióban állomásozik.

Forrás: www.formula.hu – RSS