Felipe Massa a Formula-E-be távozhat?

F1

2016. június 8. szerda, 07:05

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

A Williams brazil F1-es pilótája más sorozatok iránt is érdeklődik, sőt, úgy fogalmazott, hogy a Formula-E hamarosan vonzóbb lehet a pilóták számára, mint a királykategória.

Felipe Massa sorsa is kérdéses egyelőre 2017-re, hiszen a Williamsnél még nem írt alá, az istálló pedig a pletykák szerint Jenson Buttont szeretné, de más pilóták is képben lehetnek – igaz, Massáról is elismerően nyilatkozott Claire Williams. A brazil pilóta szerint szeretne jövőre is a rajtrácson állni, de ha nem így lesz, akkor van más ötlete…

“A Formula-1-ben akarok maradni addig, amíg van olyan csapat, amelyik versenyképes és jó vele együtt dolgozni” – mondta a lassan már veteránnak számító pilóta a Press Association Sportnak. Azt is hozzátette, hogy a Williamsnél jól érzi magát, ráadásul az elmúlt két szezonban versenyképesek is voltak – igaz, idén ez már nem jelenthető ki, legalábbis nem annyira, mint tavaly.

MassaMonaco

Azt is elárulta, hogy van más terve, ha nem marad az F1-ben. “Tetszik a WEC és talán még a Formula-E is” – nyilatkozta. “Ez az a sorozat, amely folyamatosan fejlődik, halad és két-három éven belül teljesen más, sokkal lelkesítőbb lehet a pilóták számára az autók tulajdonságai miatt” – tette hozzá a Formula-E-vel kapcsolatban. Ebben a szériában több korábbi F1-es pilóta versenyzik jelenleg.

Massa tudása és tapaszatala sok Formula-1-es csapat számára jelenthet még komolyabb értéket és a Williamsnél is jó eséllyel indul – ha nem romlik jelentősen a teljesítménye az év hátralévő részében, egyelőre aligha távozik a királykategóriából.

Forrás: www.formula.hu – RSS