Felkészülési mérkőzés: egygólos vereség a horvátoktól

A megújult férfi válogatottunk 10-9-re kikapott a spliti felkészülési mérkőzésen.

A Vb 7. hely után, immár új kapitánnyal és új nevekkel kezdte meg az Eb felkészülési férfi válogatottunk. Az első felkészülési állomása Split volt a csapatnak, ahol a horvát válogatottal küzdött meg.

Parádésan kezdődött a meccs, hiszen Német, Manhercz majd Jansik góljaival már 3-0-ra elhúztunk. A továbbiakban még Vigvári Vendel révén tartottuk a közte hármat, de a negyed végeztével egyre feljött a horvát válogatott. A második nyolc percben tartottuk az egygólos előnyünket, sőt, néha kettőre hízott. Azonban a végén jött Bukics majd Marinics Kragics és 7-7-re módosították az állást.

A fordulás után Vigvári Vendel még megszerezte a vezetést, ám erre érkezett csak két horvát gól, hiszen Lévai jól védett, így először a meccsen vezettek a hazaiak. A záróakkordban Burián is betalált 9-9. Ezek után visszavette a horvát válogatott a vezetést és volt még lehetőségünk az egyenlítése, de nem sikerült, így egygólos vereséget szenvedtünk.

Felkészülési mérkőzés (Split, Horvátország)

Horvátország – Magyarország 10-9 (3-4, 4-3, 2-1, 1-1)
Gólszerzők: Fatovics 2, Marinics Kragics 2, Biljaka 2, Basics 1, Zuvela 1, Bukics 1, Krapics 1 ill. Manhercz 2, Vigvári Vendel 2, Német 2, Burián 1, Jansik 1, Nagy Ákos 1

A magyar válogatott mérkőzésre nevezett névsora:

1 Lévai Márton, 2 Angyal Dániel, 3 Manhercz Krisztián, 4 Vigvári Vendel, 5 Nagy Ádám, 6 Ágh György
7 Molnár Erik, 8 Burián Gergely, 9 Német Toni, 10 Fekete Gergő, 11 Jansik Szilárd, 12 Vadovics Viktor, 13 Nagy Ákos, 14 Kardos Gergely

A teljes meccs: 

Croatia – Hungary

No Description