Ferencváros: “A lehető legjobb edzőt szeretnénk választani”

Dejan Sztankovics távozása után a magyar bajnok Ferencvárosnak új vezetőedzőt kell keresnie…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás a klub hivatalos honlapjának beszélt a csapat körül kialakult helyzetről. A sportvezető mindenekelőtt elárulta, hogy a vasárnapi, Újpest elleni derbin megbízott edzőként irányító Leandro szolgálataira hosszabb távon is számítanak a klub kötelékében:

“Nagyon bízunk benne, régóta a Fradi család tagja, játékosként, edzőként, játékosmegfigyelőként, valamint a felnőtt csapat pályaedzőjeként is nagy segítségére volt a klubnak. Nagyon jól felkészült szakember, a labdarúgás megszállottja, jól látja a folyamatokat, nagyon jó taktikai érzéke van, kiváló kapcsolatot ápol a játékosokkal, a stábbal, teljes a bizalom irányába. A játékosoknak is megmondtuk, Leo minden segítséget megkap. Fontos meccs áll előttünk, derbi, telt ház, minden erőnket erre kell koncentrálni. Hosszú távon tervezünk vele, bárki érkezik, Leo marad, lojális, jól kvalifikált szakember.”

Hajnal az új edző keresése kapcsán elárulta, hogy “nem ideális a helyzet, de semmikép sem gyors, hanem jó döntést szeretnénk hozni, nagy kihívás előtt állunk. Figyeljük a piacot. Vannak elképzeléseink, de meg kell vizsgálni, melyik megvalósítható, melyik szakember gondolja a Fradit megfelelő választásnak a karrierjében.

“Szakmailag legyen felkészült, a modern trendeket ismerje, alkalmazni tudja. Nemzetközi keretünk van, találja meg a hangot a játékosokkal, európai kupákban szerzett tapasztalattal rendelkezzen. Magasra tesszük a lécet, az elérhető opciók közül a legjobbat szeretnénk választani” – tette hozzá.

“Jól dolgoztunk együtt, én azt éreztem rajta, tisztelte a klubot, tisztelte a munkatársakat. Egy jó tavaszt produkáltunk, az utolsó két meccset leszámítva persze, illetve azért a hazai Olympiakosz elleni EKL-meccs után is volt bennünk hiányérzet. Viszont beindult egy folyamat, a terv az volt a projekt szerint, hogy az első állomás a bajnoki cím, a fő cél pedig az európai kupában sikeresség. Ő erről lemondott” – mondta el Hajnal a távozó Sztankovicsról.

fociclub

A Ferencváros: “A lehető legjobb edzőt szeretnénk választani” bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.