Férfi kézilabda MK: a Pick Szeged a győztes

kezilabda1.jpg

A házigazda Pick Szeged nyerte a Budapest Bank férfi kézilabda Magyar Kupát, miután a négyes döntő  vasárnapi fináléjában 27-22-re legyőzte a címvédő MKB Veszprémet.

    Eredmény:
    döntő:
Pick Szeged-MKB Veszprém 27-22 (12-11)
————————————–

Mindkét csapat hatalmas iramot diktált, de a remek védekezéseknek köszönhetően az első tíz percben nem született sok gól (5-4). A félidő első feléhez közeledve átvette a vezetést a Veszprém (5-6), majd Mocsai Lajos időt kért. Ez érdekes módon inkább a Szegednek kedvezett, amely emberhátrányban kétgólos előnyre tett szert (9-7), de ez a szünetig egygólosra olvadt.
   
A Veszprém a 33. percben kiegyenlített (13-13), a hazaiak azonban szinte azonnal visszavették a vezetést és növelték az előnyüket (17-14). A 36. percben Lusnyikov, a Veszprém játékosa piros lapot kapott, a hangulat pedig egyre feszültebbé vált. Az 50. percre már négygólosra növelte előnyét a Pick Szeged (22-18), a másik oldalon érezhető volt Iváncsik Gergő hiánya, aki első félidei ütközését követően már nem lépett pályára.
   
Öt perccel a második játékrész vége előtt felzárkóztak két gólra a vendégek (22-20), ekkor Vladan Matic, a szegediek vezetőedzője időt kért és ezután el is dőlt a mérkőzés. A Pick Szeged ötgólos sikerével zárult a döntő.

    korábban:
    a 3. helyért:
Dunaferr-PLER 33-30 (19-16)

MTI