Férfi OB I: A Kaposvárban újabb koronavírus fertőzöttek vannak

A klubvezetés egy hosszabb, átfogó közleményt adott ki.

Fotó: kapospolo.hu / facebook archív

Még csütörtökön jelezte a klub, hogy három pozitív eset van a felnőtt csapat háza táján, tegnap (pénteken) pedig egy bővebb tájékoztatást adott a koronavírus helyzetről, melyet most változások nélkül közlünk:

Kedves Sportolók, Szurkolók, Tisztelt Lakosság !

A napokban tájékoztatást adott egyesületünk, hogy a felnőtt csapatban több sportolónk is elkapta a koronavírus-fertőzést. Tekintettel arra, hogy több hamis információ is megjelent az esetekkel kapcsolatban, ezért szükségesnek tartjuk a közvélemény részletes tájékoztatását.

Sajnos, ahogy az egész országban nőtt a fertőzöttek aránya, úgy a vízilabdasportban is megjelent a vírusfertőzés. A Magyar Kupa mérkőzései során nem a kaposvári, hanem más csapatoknál merült fel először a fertőzés gyanúja. Ezért augusztus 17-én leteszteltettük a teljes OB I-es csapatot. Mindegyik teszt negatív eredményt mutatott, azaz a sportolóink teljesen egészségesek voltak, így a hatóságokkal és az uszoda vezetésével egyeztetve folytattuk az edzéseket, betartva a szükséges egészségügyi előírásokat. Ezen tesztelés során kiderült, hogy egy sportolónk már átesett korábban a fertőzésen, de sem ő sem, a csapat erről nem tudott. Az őt kezelő háziorvos a korábbi betegsége során nem írta elő a tesztelését, a sportolónk szövődménymentesen gyógyult, sem a csapat tagjait, sem családtagjait nem fertőzte meg.

A fentieket követően a szeptember 2-án lejátszott bajnoki mérkőzésünk után egyik játékosunknál hőemelkedés, köhögés, rossz közérzet tünetei jelentkeztek. Részére a háziorvos a COVID-19 vírusra történő tesztelést írt elő, amely pozitív eredményt hozott. A hatóságokkal egyeztetve a felnőtt csapat összes tagja önkéntes karanténba vonult, mely hatósági karantén lett másnaptól és megkezdődött tesztelésük. Az első teszt eredménye (2020. szeptember 09.) alapján további játékosok fertőzöttségére derült fény, a többi csapattag első eredménye negatív lett. A második teszt eredményét a pénteki nap estéjére várjuk.

A felnőtt csapat tagjai teljesen külön edzettek az utánpótlás csapatoktól, így az egészségügyi hatóságokkal és az uszoda vezetéssel egyeztetve a gyerekek sportolását, edzését a fertőzés nem érinti, melytől függetlenül az uszoda elvégezte a teljes létesítmény fertőtlenítő takarítását. A felnőtt csapat játékosai kizárólag kettő negatív teszteredményt – mely igazolja fertőzés mentességüket – követően, orvosi vizsgálatok elvégzése után kezdhetik meg az edzéseket.

Egyesületünk folyamatosan egyeztet a hatóságokkal és az uszoda vezetésével, elsődleges szempont a sportolóink, hozzátartozóik és a lakosság egészségének a védelme. A tapasztalataink azt mutatják, hogy az egészséges sportolóink enyhe tünetekkel, vagy tünetmentesen esnek át a fertőzéseken, viszont rendkívül fontosnak tartjuk az idősek és a krónikus betegségekkel élő szurkolóink, hozzátartozik védelmét, így kiemelt figyelmet fordítunk az egészségügyi előírások betartására. Köszönjük a Somogy Megyei Kormányhivatal, az Országos Mentőszolgálat és a Virágfürdő vezetőinek, munkatársainak eddigi és jövőbeni segítségét, akik példamutató támogatást nyújtottak egyesületünk részére annak érdekében, hogy a fertőzések további terjedését megakadályozhassuk. Meggyőződésünk, hogy változatlanul fontos a gyerekek edzéslehetőségének biztosítása, hiszen az egészséges életmód, a megfelelő táplálkozás ellenálló szervezetet biztosít, így bármely vírusfertőzést  könnyebben győznek le.

Kérem egyesületünk minden tagját, szurkolóját, szimpatizánsát, hogy az uszoda előírásait tartsák be, használják a szájmaszkot, vegyenek részt a testhőmérséklet méréseken, használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket illetve bármely enyhe tünet jelentkezése esetén ne látogassák az edzést és jelentkezzenek háziorvosuknál. Ezen túlmenően felhívjuk a figyelmet a megfelelő táplálkozásra, a lehető legtöbb zöldség, gyümölcs fogyasztására, vitaminok bevitelére.

Mindenkinek jó egészséget és türelmet kívánunk és bízunk benne, hogy a sportolókhoz illő hozzáállással túl leszünk a nehézségeken és folytathatjuk az edzéseket, mérkőzéseket.

Hajrá Kaposvár!

dr. Dobos Pál
elnök

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS