Férfi röplabda Extraliga: bajnokavatás elhalasztva

MH/MTI
2024. április 22. hétfő. 21:59

A cserék ellenére is a jól nyitó és blokkoló kaposváriak kezdtek jobban, a csapatkapitány Bögöly Gábor sánca után egy emberként ugrott talpra a mintegy 2500 néző. Már héttel is vezettek a somogyiak, a székesfehérváriak azonban néhány jó mezőnyvédekezéssel és az azokból való visszatámadással Pesti Marcell vezérletével közelebb zárkóztak, de Baróti Árpád pontjaival a címvédő lezárta a szettet.

A második felvonást jobban kezdte a kihívó, de hiába alakított ki kétpontos előnyt, a remek megoldásaikra szinte mindig érkezett egy ki nem kényszerített hiba is. A rutinos játékosokból álló kaposváriak ezt köszönték szépen, néhány „extra” ponttal – ásszal, illetve sánccal – fordítottak, s ekkor megszerzett hárompontos fórjukat végig megőrizték a továbbra is kiválóan teljesítő Baróti vezérletével.

A harmadik szettben aztán annak ellenére is végig a precízebben játszó és talán kevésbé izguló székesfehérváriak akarata érvényesült, hogy ki nem kényszerített hibáik miatt többször is leadták hárompontos előnyüket. A hajrát aztán ők bírták jobban, mert remek csapatmunkájukra alapozva úgy is szépítettek, hogy a Fino 18-23-ról még egyenlített és akkor két pontra volt a címvédéstől.

A negyedik játszma elején a hazaiak szinte minden labdamenetben Barótitól várták a megoldást, részben ennek is volt köszönhető, hogy a támadásait változatosabban építő és mezőnyben szinte mindent megmentő MÁV Előre ötpontos előnyt harcolt ki. A hazaiakat edző szerb Slobodan Prakljacic időkérésekkel és cserékkel is próbálkozott, de együttesét ez sem billentette ki a hullámvölgyből, a szinte hibátlanul teljesítő vendégek pedig az albán csapatkapitány Redjo Koci vezérletével kiharcolták a döntőt szettet.

Ebben sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, de a térfélcsere előtt Pesti remek megoldásaival hárommal elhúzott a MÁV Előre, és bár a fordulás után a hazaiak mínusz egyre visszazárkóztak, a feszült, rengeteg videós visszanézéssel tarkított végjátékban a vendégek előnye kitartott, így 150 perc után ünnepelhették a szépítést az igen magas színvonalú összecsapás végén.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 27 pontos Baróti volt, a túloldalon a feladó Szabó Vilmoson kívül a kezdőcsapat minden tagja tíz pont fölött zárt.

Extraliga, döntő, 3. mérkőzés:
Fino Kaposvár-MÁV Előre Foxconn 2-3 (20, 21, -23, -19, -13)
a legeredményesebb játékosok: Baróti 27, Hubicska 15, Bögöly 13, illetve Koci 22, Pesti 18, Tomanóczy, Eke, Boa 11-11
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a Kaposvárnak.

A párharc negyedik meccse pénteken lesz Székesfehérváron.

Írta a Magyar Hírlap