Férfi válogatott: döntetlen az Európa Kupa nyitányán

Budapest, 2017. július 25.
Az orosz Alekszej Bugajcsuk (b) és Vámos Márton (j) a férfi vízilabdatorna negyeddöntõjében játszott Magyarország - Oroszország mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 25-én. A magyar válogatott 14-5-re gyõzött.
MTI Fotó: Czagány Balázs

Fontos pontot szerzett egy hullámzó meccsen Märcz Tamás együttese a görögök ellen. 

Budapest, 2017. július 25. Az orosz Alekszej Bugajcsuk (b) és Vámos Márton (j) a férfi vízilabdatorna negyeddöntõjében játszott Magyarország - Oroszország mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 25-én. A magyar válogatott 14-5-re gyõzött. MTI Fotó: Czagány Balázs

(MTI Fotó: Czagány Balázs / archív)

Az Európa Kupa első meccse a magyar válogatotté volt, mely a görögök ellen ugrott vízbe.

Märcz Tamás próbálgatja a jövő csapatát a hazai vb után, ahogy nyilatkozta a torna előtt.  Ez mai ellenfelünkről nem mondható el, hiszen szinte a budapesti vb játékosok szerepeltek a görög keretben.

Nos, a találkozó első gólját Vlahopulosz szerezte, érdekesség, hogy csak a hajrában született meg ez a találat. Nem kellett azonban sokat várni a magyar találatra, rögtön az ellentámadásból Bátori tette be a rövidbe, 1-1. A második nyolc percben sorra jöttek a görög gólok, Kapocisz, és Derviszisz duplájával már 4-1 volt az állás oda. Adva volt a feladat tehát, ezek után feljöttünk egyre Zalánki majd Jansik Szilárd góljaival, de ekkor újra elhúztak a görögök, így a fordulásra 6-3 volt az állás nekik.

A harmadik nyolc percben zsinórban hármat is vágtunk, Vámos Márton és Jansik Dávid gólja fórból, még Bátoriék akcióból esett, 6-6. A záróakkord előtt azonban Kapocisz révén 6-7 volt az eredmény. Az utolsó negyedben 7-7-ről egy perc alatt lőttek kettőt is a görögök, innen jöttünk megint vissza. Mezei a negyed derekán majd Vámos 47 másodperccel a vége előtt alakította döntetlenre az állást.

Holnap már az olaszok jönnek a csoportban 16 órától.

Az Európa Kupa nyitányán: (Helyszín: Rijeka)

Magyarország-Görögország 9-9 (1-1, 2-5, 3-1, 3-2)
Magyarország: Nagy – Török, Manhercz, Zalánki 1, Vámos 2, Mezei 1, Jansik D. 1, Jansik Sz. 1, Angyal, Bátori 3, Bedő, Kovács. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.

Görögország: Flegkas – Genidounias 1, Skoumpakis 1, Dervisis 2, Fountoulis, Kapotsis 2, Pontikeas, Argyropoulos, Mourikis, Kolomvos, Gounas 1, Vlachopoulos 2. Szövetségi kapitány: Vlachos Theodoros.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

– Märcz Tamás véleménye az Európa Kupa döntőjéről

– Íme, a szerbek bombaerős Európa Kupa kerete!

– Változás a szerb válogatott Európa Kupa keretében

– Jön az év első nagy tornája – Märcz Tamás keretet hirdetett az Európa Kupa szuperdöntőjére

Fontos információ, hogy élőben az M4 Sport is közvetíti a magyar csapat csoportmeccseit, valamint élő stream is lesz, mely ide kattintva érhető el.

Férfi Európa Kupa rijekai nyolcas döntőjének további programja:
A program:
csütörtök:
———–
csoportkör, 1. forduló:
A csoport:
Olaszország-Spanyolország 17.30
B csoport:
Franciaország-Horvátország 19.00
Szerbia-Montenegró 20.30
péntek:
——-
2. forduló:
A csoport:
Magyarország-Olaszország 16.00
Spanyolország-Görögország 20.30
B csoport:
Horvátország-Montenegró 17.30
Szerbia-Franciaország 19.00
szombat:
———
3. forduló:
A csoport:
Olaszország-Görögország 16.00
Magyarország-Spanyolország 20.30
B csoport:
Franciaország-Montenegró 17.30
Szerbia-Horvátország 19.00
vasárnap:
———-
a 7. helyért 16.00
az 5. helyért 17.30
bronzmérkőzés 19.00
döntő 20.30

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS