Férfi válogatott: újoncot avattunk

Sedlmayer Tamas universiade valogatott01

A hollandok ellen első ízben ugrott a vízbe a Fradi játékos, aki gólokkal hálálta meg a bizalmat.

Sedlmayer Tamas universiade valogatott01

Nagy nap volt a tegnapi Sedlmayer Tamás életében, hiszen az utánpótlás válogatottak után, a felnőtt csapatba is bemutatkozott.

A Fradi 23 éves pólósa ráadásul két gólt is szerzett a tulipánsok ellen, így két tálca süteményt vihet a legközelebbi válogatott tréningre.

Mint ismeretes, a játékos 2014-ben az U19-es csapat tagjaként Eb 2. helyet ünnepelhetett, még egy évre rá az U20-as vb-n lett bronzérmes a csapattal, ne felejtsük el, hogy a pólós tagja volt az Universiade-győztes gárdának is.

Sedlmayer Tamás, így nyilatkozott a mérkőzés után: Rögtön az első meccsemen kezdő voltam, már ez is hatalmas megtiszteltetés volt. A vízben pedig kérdezte ferencvárosi csapattársam, Manhercz Krisztián, hogy megpróbálom-e elhozni a labdát a debütálásom örömére. Mondtam neki, vállalom és nagyon örülök, hogy sikerült is! – majd így folytatta – Persze, gólra játsszák ezt a játékot is, de nem az volt elsősorban bennem, hogy mindenképpen gólt akarok szerezni. Inkább az volt a célom, hogy betartsam azokat a taktikai utasításokat, amelyeket Märcz Tamás szövetségi kapitánytól kaptam. Az, hogy betaláltam, már csak ráadás volt. A meccs után mindenki megdicsért, de számon kértek, hogy miért nem két adag sütit hoztam. Egyet az első válogatottság miatt, egyet pedig az első gól miatt kellett volna, de majd pótolom a hiányosságomat. Remélem lesz még rá alkalmam – fejezte be Sedlmayer a Fradi.hu-nak.

Klubja, a Fradi meghatóan emlékezett meg a tegnapi napról:

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS