Ferguson több tiszteletet kér a bíróknak

alexferguson.jpg

Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője a jelenleginél több tiszteletet vár a játékosoktól a bírók irányában.

A nagy tekintélynek örvendő tréner annak nyomán buzdította intézkedések meghozatalára az angol szövetség elöljáróit, hogy szerdán, a Tottenham Hotspur-Chelsea mérkőzésen Ashley Cole, a vendégek védője hátat fordított Mike Riley játékvezetőnek, amikor az sárga lapot akart neki felmutatni.
   
Ferguson hozzátette, egy 2000-ben történt eset óta egyszerűen nem tűr el ilyesmit saját futballistáitól. Akkor az egyik, Middlesbrough elleni mérkőzésen játékosai egy ellenük befújt tizenegyes miatt körbevették Andy D,Urso bírót, és korántsem sportszerűen tudatták vele, hogy nem értenek egyet a döntésével.
   
"Tajtékoztam a dühtől, rendkívül mérges voltam a labdarúgóimra, nevetségesnek találtam a helyzetet. Azóta nem fordult ilyen elő. Azt várom el a futballistáimtól, hogy a mérkőzések végén fogjanak kezet a bíróval, még ha ez időnként nem is egyszerű. Mint ahogy egy-egy vesztes meccs után jómagam is meghívom egy italra az ellenfél edzőjét" – fogalmazott Ferguson.
   
A szakember kiemelte, hogy egyik játékosa szerdán mezt cserélt boltoni riválisával, noha a találkozó során az illető tíz szabálytalanságot követett el vele szemben.

MTI/AFP