Filmbe illő történet övezte Inzaghi búcsúját

Nyolc év telt el azóta, hogy a 2011/2012-es idény zárófordulójában a Novara ellen számos világklasszis játékos elbúcsúzott a Milantól.

2012. május 13-án a Milan a Novara együttesét fogadta a San Siróban az idény utolsó meccsén. Ekkor lépett pályára utoljára a csapatban Alessandro Nesta, Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi és Gennaro Gattuso, továbbá Mark Van Bommel és Gianluca Zambrotta is.

Inzaghinak egészen filmbe illő volt az utolsó mérkőzése, hiszen csereként lépett pályára a Novara ellen és 15 perccel később bevette az ellenfél kapuját, méghozzá Seedorf bámulatos átadása után. Ráadásul SuperPippo azon a délutánon a 300. alkalommal öltötte magára a piros-fekete mezt. Az olasz csatár a győztes góljával a meccs hőse lett és a szenátorok méltóképpen búcsúztak el a San Siro közönségétől.

A világbajnok csatár az Instagramon felidézte a tökéletes búcsú pillanatait.

“Ha visszagondolok nyolc évvel ezelőttre… Egy nappal a mérkőzés előtt az edzésen már tudtam, hogy talán 20 percet fogok játszani. Soha nem gondoltam volna, hogy az utolsó kapura lövésemből gólt fogok szerezni a Curva Sud előtt.” – mondta Inzaghi.

A szenátorok a mérkőzés lefújása után a könnyeikkel küszködve búcsúztak el a Milantól.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS