Florenzi elhagyta a válogatott edzőtáborát

Alessandro Florenzi az Anglia elleni összecsapást követően bejelentette, hogy véget ért számára a júniusi válogatott szereplés.

Sandro Tonali, Davide Calabria és Alessandro Florenzi személyében Roberto Mancini három Milan-játékost hívott be az olasz válogatott keretbe a júniusi meccsekre. Olaszország tegnap idegenben 0-0-s döntetlent játszott Angliával a Nemzetek Ligájában és Florenzi csereként lépett pályára a 87. percben.

Florenzi a meccs után a közösségi oldalán osztott meg egy bejelentést, miszerint idő előtt el kell hagynia az olasz válogatott edzőtáborát. A 31 éves jobbhátvéd visszautazik Rómába, hogy részt vegyen egy műtéten. Ez azt jelenti, hogy Mancini nem számíthat Florenzire a június 14-én rendezendő Németország elleni mérkőzésen.

A játékos közlése szerint az operációja nem kapcsolódik a futballhoz, de már hónapok óta tervezték és mostanra ütemezték.

A várakozások szerint Florenzi végleg a Milan játékosa lesz, miután a hónap végén lejár a kölcsönszerződése és a klub vezetősége úgy döntött, hogy végleg megvásárolja. Egybehangzó hírek szerint az Európa-bajnok jobbhátvédet 2,5 – 3 millió euró körüli összeget fizet a Rossoneri a Romának és a játékos 2025 nyaráig írhat alá.