Florenzi nyilatkozata a bolognai döntetlen után

Alessandro Florenzi, a Milan jobbhátvédje úgy érzi, hogy fokozatosan kezdi visszanyerni a meccsritmusát 5 hónap kihagyás után. Az olasz futballista a Bologna elleni 1-1-es döntetlen után beszélt a játékvezetői hibákról is.

„Az első néhány percben nem a legjobb tudásunk szerint játszottunk, de aztán feljavult a játékunk és sokkal komolyabb mentalitással, nagyobb elhivatottsággal és intenzitással néztünk szembe az ellenféllel. Egyértelműen jobb eredményt érdemeltünk volna ezen a mérkőzésen.” – nyilatkozta Florenzi a lefújást követően.

„Úgy gondolom, hogy tisztelnünk kell ezt a mezt és a munkát, amit csinálunk, hiszen ezért vagyunk itt. Az edző dönthet úgy, hogy 10 játékost megváltoztat, azonban az elhivatottság és az erőfeszítés soha nem hiányozhat.”

„Büntetők? Csak ismételni tudom az edző szavait… Nem is tudom, hogy a visszavonulásom után egyáltalán szeretnék-e a labdarúgás világában maradni, nemhogy játékvezető legyek. Véleményem szerint a következő lépés, amit meg lehetne tenni, hogy a játékvezetők a mérkőzés után megmagyarázzák a döntéseiket. Mindannyian követünk el hibákat, beleértve engem is. Talán ez egy jó javaslat lenne arra, hogy az emberek is megértsék, hogy mit gondol a játékvezető. Ezen a meccsen lehetett volna másképpen is segíteni a bírót, különösen Rebic meg nem adott büntetőjénél.”

„Minden mérkőzés más, most a következő meccsünkre összpontosítunk, amelyen valami igazán fontos dolgot vihetünk véghez.”

„Fokozatosan kezdem visszanyerni a meccsritmusomat. Legutóbb 20-30 perceket játszottam, most pedig 55 percig voltam a pályán. Minden úgy megy, ahogy kell a hosszú sérülésem után. Csak keményen kell dolgoznom és készen állni, amikor lehetőséget kapok.”

„Napoli? Pozitív vagyok. Általában az élet minden területén pozitívan gondolkodom. Lelkesen fogunk szembenézni ezzel a mérkőzéssel. Sokan vannak, akik szeretnének a helyünkben lenni. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ilyen meccset játszhatunk. Hinnünk kell az álomban. Minden edzést érzelmekkel élek át, nem beszélve a BL-negyeddöntőről. Képes vagyok véghez vinni, amit az edző kér tőlem a pályán.”