Florenzit sikeresen megműtötték – hivatalos

Alessandro Florenzi súlyosan megsérült a Sassuolo elleni bajnokin és meg kellett műteni, amelynek következtében hosszú kihagyás vár rá az elkövetkező hónapokban.

Az olasz válogatott jobbhátvéd a múlt héten kedden sérült meg a Sassuolo elleni bajnokin, amely 0-0-s döntetlennel zárult. Az olasz játékos nem tudta folytatni a játékot és a csapat emberhátrányban fejezte be a meccset az utolsó percekben. Egyes sajtóhírek 2 hónapos felépülési időt jósoltak Florenzinek, azonban súlyosabb a sérülése.

A Milan a hivatalos honlapján egy közleményben jelentette be, hogy csütörtökön reggel sikeresen megoperálták Florenzit. A klub tájékoztatása szerint Florenzinek súlyosan megsérült a bal combhajlítójában a bicepsz femoris izom, ezáltal operációra volt szükség, amelyet Lasse Lempainen professzor végzett ma reggel Finnországban a klub csapatorvosának, Dr. Stefano Mazzoninak a jelenlétében. A műtét sikeres volt.

Alessandro pénteken visszatér Olaszországba, hogy megkezdje a rehabilitációját. A Milan közleménye szerint Florenzi a becslések alapján 5 hónapon belül teljesen felépül.

A klub vezetősége Florenzi sérülése miatt az átigazolási időszak utolsó napján szerződtette Sergino Dest az FC Barcelonától. Az amerikai válogatott jobbhátvéd kölcsön+opcióval érkezett és a Milan a szezon végén 20 millió euróért végleg megvásárolhatja.

Gyors felépülést és mihamarabbi visszatérést kívánunk, Alessandro!