Foci Eb: A félidők elejét megnyomta, simán átgázolt Ukrajnán Anglia – videó

Az Európa-bajnokság szombati játéknapjának második negyeddöntőjén egyértelműen Anglia számított esélyesnek az Ukrajna elleni találkozón, hiszen a háromoroszlánosok a csoportkört veretlenül, két győzelemmel és egy döntetlennel zárták, a 16 között kedden a németeket búcsúztatták, és négy találkozó után kapott gól nélkül álltak, míg az ukránok épphogy befértek a csoportkör végén a négy legjobb csoportharmadik közé.

Ennek megfelelően már az első percekben Anglia játszott mezőnyfölényben, ami egy gyors gólt is hozott: a 4. percben Sterling remek kiugratása után Harry Kane becsúszva lőtt Buscsan kapujába 8 méterről, 0-1. Ezt követően az ukránok nem igazán tudtak reagálni a bekapott gólra, szinte az egész első játékrészben nem jelentettek veszélyt az angolok kapuja előtt, de Gareth Southgate csapata is kényelmesebbre vette a tempót, így egy nem igazán izgalmas mérkőzés kerekedett belőle.

A félidő végén aztán a semmiből kicsit feléledtek az ukránok, Jaremcsuk veszélyes beadásánál azonban Stones résen volt, míg Saparenko lövése mellé szállt.

A fordulás után pedig elég gyorsan eldőlt minden, egy perc sem telt el, amikor Shaw szabadrúgását Maguire fejelte hat méterről a jobb sarokba, majd négy perccel később Shaw bal oldalról érkező beadását ezúttal Kane juttatta fejjel a kapus lábai között a kapu közepébe, 0-3.

A 64. percben Kane közel volt a mesterhármashoz, de Buscsan nagy bravúrral védte a fejesét, egy perccel később azonban a csereként beállt Henderson fejesénél már nem tudott menteni az ukrán kapus, így már négy lett közte.

A hátralévő idő csendesen csordogált, ugyan Jarmolenko előtt adódott egy jó lövőhelyzet és Makarenko bombájánál Pickfordnak is nyújtózkodnia kellett, de ezen az estén egy percig nem volt kérdéses, hogy ki lesz a továbbjutó – Anglia tükörsimán lett elődöntős.

Európa-bajnokság, negyeddöntő

Ukrajna–Anglia 0-4 (Kane 4., 50., Maguire 46., Henderson 65.)

Ukrajna: Buscsan – Zabarnij, Krivcov (Cihankov, 36.), Matvijenko – Karavajev, Szidorcsuk (Makarenko, 64.), Zincsenko, Mikolenko – Saparenko – Jaremcsuk, Jarmolenko.

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw (Trippier, 65.) – K. Phillips (Bellingham, 65.), Rice (Henderson, 57.) – Sancho, Mount, Sterling (Sterling, 65.) – Kane (Calvert-Lewin, 73.).

A meccs összefoglalója

Foci Eb: A hollandverő csehek is kipipálva, Dánia már az elődöntőben – videó

Tags: