Foci Eb: A kapusok voltak a főszereplők, egy gól döntött a svéd-szlovákon – videó

Svédország a csoportkör első fordulójában masszív és hősies védekezéssel 0-0-s döntetlent játszott a spanyolokkal, továbbjutási esélyeit pedig péntek délután jelentősen tudta növelni, miután legyőzte Szlovákiát az E-csoportban.

Pedig sokáig úgy tűnt, hogy a rendkívül unalmas első játékrészt követően a remek napot kifogó kapusok eszén senki nem járhat túl, hiszen például az 59. percben Kucka közeli fejesénél a “spanyolok szemét” is kivédő Olsen mutatott be óriási bravúrt. Két perccel később pedig a túloldalon Dubravka sem akart lemaradni, a szlovák kapus Augustinsson fejesénél védett hatalmasat.

A 68. percben a svédek egyik legveszélyesebb játékosa, Isak került közel a gólhoz, de fejese öt méterről picivel fölé szállt. Nyolc perccel később aztán ismét Dubravka volt az egyik főszereplő, ám ezúttal szlovák szempontból negatív értelemben, hiszen nagyon rossz ütemben lépett ki a kapujából és a tizenhatoson belül buktatta Isakot, amiért joggal járt a tizenegyes. A megítélt büntetőt Forsberg váltotta gólra – a kapus hiába találta el az irányt, pontosan célzott a svédek játékosa, 1-0.

A hajrában igyekezték beszorítani a svédeket a szlovákok, Hancko és Kucka is próbálkozott lövéssel, sőt egy szögleténél még Dubravka is előrejött, de hiába volt minden erőfeszítés, a svédek kihúzták és begyűjtötték a nagyon fontos három pontot.

Európa-bajnokság, E-csoport, 2. forduló, Szentpétervár

Svédország-Szlovákia 1-0 (Forsberg 77. – 11-esből)

Svédország: Olsen – Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson (Bengtsson, 88.) – Larsson, Olsson (Claesson, 64.), Ekdal (G. Svensson, 88.), Forsberg (Krafth, 93.) – Berg (Quaison, 64.), Isak

Szlovákia: Dubravka – Pekarik (Haraslin, 65.), Satka, Skriniar, Hubocan (Hancko, 84.) – Kucka, Hrosovsky (Duris, 84.) – Koscelnik, Hamsík (Bénes, 77.), Mak (Weiss, 77.) – Duda

Ezzel a góllal nyertek a svédek