Foci Eb: Anglia félgázzal is csoportgyőztes, Modric álomgóllal lőtte tovább a horvátokat – videók

CSEHORSZÁG – ANGLIA 0-1

Anglia annak tudatában lépett pályára a Wembleyben, hogy egy esetleges győzelemmel megnyerheti a csoportját is, de a csehek számára is ugyanez volt a tét. A házigazda kezdett azonban jobban, Sterling már a 2. percben eltalálta a bal kapufát, és a Southgate által ezúttal a kezdőbe jelölt Grealish, illetve Saka is nagyon aktív volt.

Előbbi adta aztán a vezető találat előtt a gólpasszt: az Aston Villa középpályásának beadását Sterling fejelte a a kapuba a 12. percben. A gól után a csehek is felbátorodtak, erre kaptak majdnem még egy gólt a 26. percben, amikor is Kane közel kísérletét védte bravúrral Vaclík. Volt erre azért válasz a másik oldalon: Holes bombáját tolta ki szépen Pickford,  majd a szünetig az angol védelemnek volt bőven dolga, főleg Soucekkel.

A második játékrész már jóval eseménytelenebbül telt el, a hajráig a kapuralövés is luxuscikknek bizonyult. A 81. percben beállt az eddig jegelt Sancho a pályára – az angol szurkolók nagy örömére -,  a 87. percben pedig Henderson lőtt egy lesgólt. Több találat viszont már nem esett, Anglia 1-0-s győzelmével csoportgyőztes lett és a “magyar négyes” második helyezettjével játszik majd a nyolcaddöntőben, megint csak a Wembleyben.

HORVÁTORSZÁG – SKÓCIA 3-1

Horvátország mindössze 1 ponttal érkezett meg az utolsó csoportkörre, így mindenképpen nyernie kellett Skócia ellen a legutóbbi vb ezüstérmesének, ha nem akart máris kiesni az Eb-ről. A skótoknak is hasonló tervük volt, de hiába válaszoltak még az első félidőben Vlasic vezető góljára, McGregor révén, a második játékrészben Modric nagyszerű, 20 méteres lövése, majd Perisic kapufás fejesgólja (Modric itt előkészítő volt) mindent eldöntött. A horvátok így csoportmásodikként léptek tovább, de a csehek is ott lesznek 4 pontjukkal a 16 között. A szimpatikusan küzdő skót csapat viszont kiesett.

Európa-bajnokság, D-csoport:

Csehország – Anglia 0-1 (Sterling 12.)

Horvátország – Skócia 3-1 (Vlasic 19., Modric 63., Perisic 78., ill. McGregor 42.)

A D-csoport végeredménye:

1. Anglia 7 pont (2-0)

2. Horvátország 4 (4-3)

3. Csehország 4 (3-2)

4. Skócia 1 (1-5)

Tags: