Foci Eb: Hiába a dánok 2. perces gólja, Belgium fordított és továbbjutott – videó

Ukrajna Észak-Macedónia elleni 2-1-es győzelme után a Dánia-Belgium mérkőzéssel folytatódott az Európa-bajnokság csütörtöki napja. A dánok a Finnország elleni vereséggel (ami Christian Eriksen sajnálatos esete miatt maradt emlékezetes), a belgák pedig az oroszok 3-0-s legyőzésével kezdték a kontinenstornát.

Két perc kellett Dániának a vezetés megszerzéséhez, egy labdaszerzés után Poulsen lőtt a jobb alsó sarokba (1-0). Támadásban maradtak a dánok, akik több veszélyes lövést is megeresztettek, a belgák a félidő derekán kezdtek éledezni. A szünetig azonban hiába próbálkoztak az egyenlítéssel, igazán nagy helyzeteket nem sikerült kialakítaniuk.

A félidőben változtatott a belga kapitány, De Bruyne érkezett a pályára, akinek volt is szerepe az egyenlítő gólban. Az 56. percben De Bruyne remek csele után passzolt Hazard-hoz, aki közelről a hálóba lőtt (1-1).

A 70. minutumban pedig De Bruyne megfordította a meccset: 17 méterről látványos gólt lőtt a dánok kapujába (1-2). Az utolsó percekben még Braithwaite felső lécről kipattanó fejesével egyenlíthettek volna a dánok, de ekkor nem volt szerencséjük, így a belgák 2-1-re nyertek, amivel bebiztosították továbbjutásukat a B-csoportból.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, B-CSOPORT:

DÁNIA – BELGIUM 1-2 (POULSEN 2. ILL. HAZARD 56., DE BRUYNE 70.)