Mi magyarok kevés halat eszünk, pedig már rengeteg fajta kapható, és jobbnál jobb receptek vannak hozzájuk. Ez az elkészítési mód nagyon egyszerű, gyors.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 1 db fogas (süllő, pisztráng)
- 3 citromkarika
- kevés olaj
- 1 leveles szár friss zsálya
- fokhagymás fűszervaj
- kevés száraz fehérbor
- só, bors
A megtisztított halat megmossuk és a felvágott hasába beletesszük a zsályát és a citromkarikákat, valamit 2 karika fokhagymás fűszervajat. Kívülről sózzuk, borsozzuk. Ezután veszünk egy alufóliát, megkenjük olajjal, ráhelyezzük a halat, és a tetejére is teszünk 2-3 karika fűszervajat. a fólia széleit felhajtjuk, az egészet meglocsoljuk pici (1 evőkanálnyi) száraz fehérborral, majd összezárjuk a fóliát. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Salátával, burgonyapürével, párolt zöldségekkel egyaránt tálalhatjuk.
Tipp! Ha valaki nem szereti a fokhagymás fűszervajat, használjon zöld fűszereset.
Jó tudni! Ez az eljárás párolás, nem várjuk, hogy a hal bőre ropogós lesz. Ezért nyúzott filéket is lehet használni. Ha valaki ropogós halat szeretne, süsse inkább só kéregben.
Még több recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Pisztráng |
Fokhagymás fűszervaj |
Fehérbor |
|
Energia |
119 kcal |
583 kcal |
82 kcal |
Fehérje |
20,5 g |
1,6 g |
0 g |
Zsír |
3,5 g |
62 g |
0 g |
Szénhidrát |
0 g |
4,7 g |
2,6 g |