Földi Imrét köszöntötték Tatabányán

Foldi_Imre_sulyemeles.jpgFöldi Imrét, a város diszpolgárát, minden idők legjobb magyar súlyemelőjét, a minden tekintetben példaképnek tekinthető kiváló sportembert köszöntötték szűkebb pátriájában, Tatabányán, a Nemzet Sportolójává történt kinevezése alkalmából.

A város vezetői, Balczó András és Portisch Lajos a Nemzet Sportolói, egykori versenyzőtársak Tóth Gézával és a szövetségi kapitány Szalay Györggyel az élen, Lányi András a szakállamtitkárság főosztályvezetője, Partali László, a város MOB tagja, más sportágak kiválóságai, barátok voltak jelen a bensőséges, meghitt hangulatu ünnepségen.
Bencsik János polgármester ünnepi beszéde után Fehér Tamás a súlyemelő szövetség elnöke kapott szót, majd Dömötör Zoltán, az Olimpiai Bajnokok Klubja elnöke és Molnár Zoltán, a MOB ügyvezető igazgatója mondott pohárköszöntőt.
Földi Imre – amint Molnár Zoltán hangoztatta – a hüség, a becsületesség, a sportszerűség, a kivételen kűzdenitudás mintaképe volt, akire joggal büszke a magyar súlyemelősport és nem utolsósorban a magyar olimpiai mozgalom. (www.mob.hu)

XLsport