Fontos kérdésekről döntött a LEN

proreccosoriuszoda2015

Az Európai Úszószövetség határozott az elkövetkezendő négy év BL Final Six helyszíneiről, amik rendhagyóak lesznek. Szintén érdekes helyen rendezik meg az utánpótlás viadalokat is 2018-ban.

proreccosoriuszoda2015

Az egyik lehetséges helyszín a Recco otthona (Fotó: prorecco.it)

Mint ismeretes, két évig Budapest rendezheti meg a Bajnokok Ligája Final Six-et. 2016-ban az Eger volt, idén pedig a Szolnok a “házigazdája” az eseménynek.

A LEN svédországi ülésén arról döntött, hogy olasz és német rendezés lesz az elkövetkezendő négy esztendőben – tájékoztatta honlapunkat a szervezet levelében.

2018-ban és 2020-ban olasz, míg 2019-ben és 2021-ben német helyszínen lesz az esemény. A két házigazda pedig a Pro Recco és a Waspo Hannover lesz. Érdekesség, hogy négy évre előre határozott a Büró valamint, hogy felváltva lesz a két város között az esemény.

Döntés született a 2018-as U19-es Európa-bajnokság helyszínéről is, mely Minszkben, Fehérorszországban lesz, míg a nők kontinenstornája Madeirán, Portugáliában. A 2019-ben pedig a junior fiúk Tbilisziben, míg a lányok Voloszban játszanak majd.

A LEN határozata szerint, idén áprilisban a női LEN Kupa négyes döntőjének pedig Budapest ad majd otthont, ahol az UVSE és a Dunaújváros képviseli a magyar színeket.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS