Forma-1, Barrichello rekorder lesz – de mikor?

Rubens Barrichello hamarosan megdöntheti a legtöbb Forma-1-es futamon elindult pilóták rekordját, csakhogy ellentmondanak egymásnak a nyilvántartások, hogy pontosan hány versenyen is vett részt a brazil veterán.

A csúcsot az 1993-ban visszavonult olasz Riccardo Patrese tartja 256 rajttal – ebből hat végződött győzelemmel -, míg az éppen akkor bemutatkozott dél-amerikai saját számítása szerint jelenleg ugyanennyinél tart. Az almanachok azonban egyetértenek abban, hogy az 1994-es imolai GP, amelyen Ayrton Senna és Roland Ratzenberger is életét vesztette, nem számítható bele a listába. Ott ugyanis Barrichello a pénteki edzésen súlyos balesetet szenvedett, emiatt az időmérőn és a viadalon sem vett részt.
   
Megoszlanak a vélemények ugyanakkor az 1998-as belga versennyel kapcsolatban, amelyet a nyitókörben bekövetkezett tömegkarambol miatt újraindítottak, ám a második startnál már Barrichello nélkül.
   
"Ha nem vasárnap, Isztambulban döntöm meg a rekordot, akkor majd később. Legszívesebben csak 300 futamnál állnék meg" – jelentette ki a 36 éves, kilenc diadallal büszkélkedő családapa, aki egyvalamiben máris csúcstartó: még egyetlen kollégájának sem kellett 124 versenyt várnia az első győzelemig…
   
A Grand Prix Guide szerint a legtöbb futamon indult pilóták:
    ————————————————————
1. Riccardo Patrese (olasz) 256 rajt
2. Rubens Barrichello (brazil) 254
3. Michael Schumacher (német) 249
4. David Coulthard (brit) 232
5. Gerhard Berger (osztrák) 220
6. Andrea de Cesaris (olasz) 208
7. Nelson Piquet (brazil) 204
8. Jean Alesi (francia) 201
9. Alain Prost (francia) 199
10. Giancarlo Fisichella (olasz) 198

MTI