Forma-1: Ramirez aggódik Ron Dennisért és a McLarenért

rondennis.jpg

Állítólag napok, legfeljebb hetek kérdése, hogy Ron Dennis bejelentse a visszavonulását és átadja helyét Martin Whitmarsh-nak.

Az autosport.com szerint még nem született döntés, de a csapatfőnök a hónap végéig eldönti, hogy átadja-e pozícióját és ha igen, akkor marad-e valamilyen minőségben továbbra is a McLaren-Mercedes kötelékében. Más médiumok arról írnak, hogy a héten eldől Dennis sorsa.

A McLaren egykori csapatmenedzsere, Jo Ramirez úgy véli, hogy a tavalyi kémbotrány miatt áll félre a csapatfőnök: „Ron a padlón van, nagyon-nagyon rosszul érzi magát. A tavalyi események nagyon megviselték. Úgy gondolom, hogy Max Mosley össze akarja őt törni. Nem értem, Ron nem ezt érdemelte!" – mondta a mexikói a ‘Rallye & more’ magazinnak.

A kémbotrányon kívül más negatív események is történtek Dennis életében az elmúlt hónapokban: a Fernando Alonsóval kialakult tavalyi „belháború", illetve legutóbb válása feleségétől, Lisától. Ugyan hivatalosan tagadják, a pletykák mégis arról szólnak, hogy a motorpartner és többségi tulajdonos Mercedes nehezen nyelte le a 2007-es kémbotrányt és az azzal járó 100 millió dolláros büntetést és emiatt ők fejtenek ki nyomást Dennisre, hogy távozzon.

Ramirez szerint azonban a csapat rosszabb lesz Dennis nélkül: "Ron Dennis nélkül a McLaren hanyatlásra van ítélve. Martin Whitmarsh jó ember, de Ront száz Martin Whitmarsh sem helyettesítheti! Ha Ron tényleg elmegy az nagyon rossz lesz a csapat számára." – mondta. 

www.formula.hu