Fradi-vezér: Nem volt elegáns Sztankovics távozása

Nem volt elegáns Dejan Sztankovics vezetőedző múlt heti távozása a Ferencvárostól – mondta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Orosz az M1-nek elmondta, az elválás mikéntje és időzítése nem tetszett neki: Sztankovics a Pakssal szemben elbukott Magyar Kupa-döntő után, az Újpest elleni derbire hagyta ott a csapatot.

Kitért arra, hogy céljaikat elérték, kivéve a Magyar Kupát, „ami egy fájdalmas pontja az idénynek”. „Összességében nézve egy nagyon szép szezont futottunk, nemzetközi és magyar szinten is” – mondta, hozzátéve: amikor már nem volt nemzetközi kötelezettsége a csapatnak, akkor meg tudták szerezni azt az előnyt, ami elegendő volt a bajnoki címhez.

Az edzőkereséssel kapcsolatban kiemelte, hogy több jelölt van, róluk nem mondana semmit, de olyan személyt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata. Ezért Máté Csaba – aki az idény közben Sztanyiszlav Csercseszovot váltotta tíz mérkőzésre ideiglenesen – visszahozatalára nincs esély.

„Azt szeretjük, ha huzamosabb ideig együtt dolgozhatunk valakivel, így úgy szeretnénk most edzőt találni, hogy hosszú időre velünk maradjon” – mondta. Ez volt a terv a Szpartak Moszkvához távozott Sztankoviccsal is, „de az élet közbeszólt.”

Orosz Pál kitért arra, hogy Sztankovics olyan ajánlatot kapott, ami financiálisan jobb, mint a Ferencvárosnál megkereshető pénz, de ha a csapat elérné a BL-csoportkört, akkor nem biztos, hogy anyagilag jobban jár új állomáshelyén.

Ahogy a hvg.hu is megírta, Dejan Sztankovics a a Paks ellen elveszített Magyar Kupa-döntő után jelentette be, hogy elhagyja a Ferencvárost, és már az Újpest elleni derbin sem ő vezette a csapatot. Később kiderült, 80 milliós kivásárlási pénz fejében távozhatott, de szerb sajtóhírek szerint ezt nem az őt szerződtető Szpartak Moszkva, hanem saját maga fizette ki.

A Fradi-tábor is nehezen fogadta, hogy a csapat vezetőedzője hirtelen, a bajnokavatást sem megvárva távozott, az Újpest elleni meccsen félreérthetetlenül üzentek a csapatot bajnoki címig vezető szerb szakvezetőnek.

Írta a HVG

A Fradi-vezér: Nem volt elegáns Sztankovics távozása bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.