Furcsa záradék szerepel Pessina szerződésében

Ha teljesül a feltétel, a Milan automatikusan elveszíti az 50%-os részesedését.

Matteo Pessina 2015-ben csatlakozott a Milan utánpótlásába és két évvel később az Andrea Conti-transzfer részeként 1,78 millió euróért átigazolt az Atalantához. Akkoriban Marco Fassone és Massimiliano Mirabelli felelt az átigazolásokért és egy olyan záradékot illesztettek a szerződésébe, hogy a jövőbeli klubváltása esetén az átigazolási ár 50 százaléka a Milant illeti.

Ez alapvetően azt is lehetővé teszi, hogy a Milan féláron visszavásárolja az olasz válogatott középpályást, aki az előző idényben már tartósan kezdő volt az Atalantában.

Gianluca Di Marzio a Sky Sport Italiától úgy értesült, hogy ha Pessina eléri a 100 tétmérkőzést az Atalanta színeiben, akkor a záradék automatikusan érvényét veszti és eltörlődik a Rossoneri 50 százalékos részesedése a vételárra vonatkozóan.

Ugyanakkor ebben az esetben az Atalantának 3 millió eurót fizetnie kell a Milannak.

A 24 éves támadó-középpályás jelenleg 59 tétmeccsnél jár az Atalanta színeiben, így akár egy év múlva megszűnhet a szerződésében szereplő záradék. A játékos szerződése 2022 nyaráig szól az Atalantával, azonban sajtóhírek szerint a bergamóiak már megállapodtak a 2025-ig történő hosszabbításról.