Fuss Te is Budapest utcáin! 23. T-Com Vivicittá Városvédő Futás

vivicitta.jpg

Éljen a város! Szeresd a várost! Egy 1984-ben életre hívott olasz kezdeményezésből nőtte ki magát világeseménnyé a Vivicittá, azaz a városvédő futás, melynek vezérmotívuma, hogy minél többen fussanak a világ nagyvárosainak útjain, így addig sem az autók szennyezik a levegőt.

A futás sikere óriási, hiszen április 13-án már 23. alkalommal dördül el a startpisztoly Budapesten, a Margitszigeten, a Központi út Margit-híd felőli oldalánál, és a különböző távokon több mint tízezer futó vág majd neki a versenynek. A T-Com Vivicittá Magyarország 2. legnépesebb utcai futóversenye, melyen mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb távot, hiszen 3,6 km, 6,5 km és 12 km várja a futókat. A hangulatos, tavaszi futóversenyen a gyaloglókra és a Nordic Walkingosokra is számítanak, őket a 2,8 km-es margitszigeti gyaloglás várja.

A verseny időpontja:  2008. április 13. 
Távok:     Vivicittá 12 km
Midicittá 6,5 km
Minicittá 3,6 km
Margitszigeti Gyaloglás 3 km

Versenyközpont:    Margitsziget, Centenáriumi Emlékmű és környéke
Rajt:      Margitsziget, Központi út
Cél:      Margitszigeti Atlétikai Centrum

Legkorábban, 9 óra 30 perckor a Midicittá 6,5 kilométeres futama startol, majd öt perccel később a gyaloglók vághatnak neki távjuknak. A Minicittán, vagyis a 3,6 kilométeren rajthoz állók két részletben indulnak, 10 óra 40 perckor, és 11 óra 50 perckor. Pontban 13 órakor pedig eldördül a Vivicittá rajtját jelző pisztoly, ekkor vág neki a hatalmas, hömpölygő mezőny a 12 kilométeres távnak. A leghosszabb útvonal a város legszebb részein vezet keresztül, a futók a Parlament, a Lánchíd látványában is gyönyörködhetnek, sőt a megtisztult levegőjű Alagúton is átfuthatnak.

Ez a Vivicittá – Éljen a város! Szeresd a várost!

Bővebb információ a versenyről: www.futanet.hu