Karácsony előtt mi inkább könnyebb ételeket fogyasztunk, készülve az ünnepekre, amikor nem lehet ellenállni az ünnepi fogásoknak. Ilyen a füstölt pisztránggal készült saláta is, amely egyszerű, mégis finom és laktató.
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt pisztráng
- ½ jégsaláta
- 2 db mandarin
- 1 db édes alma
- olíva olaj
- majonéz
- joghurt
- citrom
A salátát megmossuk, csíkokra vágjuk és tányérokra rendezzük. A füstölt pisztrángnak lenyúzzuk a bőrét, kivesszük a gerincét és kiszedegetjük a nagyobb szálkákat. Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a mandarinokat is meghámozzuk, és összevágjuk. Az egészet a salátához keverjük. Ezután késztünk egy öntett. Kb. 2 evőkanálnyi olajat összekeverünk 3 evőkanálnyi majonézzel, 2 evőkanálnyi jughurttal, kevés citromlét, sót és borsot is adhatunk hozzá. Ezt az öntetet a salátára öntjük, összekeverjük, és ha van rá lehetőség, akkor hűtőben kicsit összeérleljük.
Tipp! A füstölt lazac is nagyon finom a pisztráng helyett, abban kevesebb szálka van.
Jó tudni! A majonézt magunk is elkészíthetjük, nem túl bonyolult, viszont a lépéseket pontosan be kell tartani. Ügyelni kell rá, hogy a tojás nagyon friss legyen.
Még több recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Pisztráng |
Jégsaláta |
Alma |
Mandarin |
|
Energia |
119 kcal |
10 kcal |
52 kcal |
53 kcal |
Fehérje |
20,5 g |
0,6 g |
0,2 g |
0,8 g |
Zsír |
3,5 g |
0,1 g |
0,1 g |
0,3 g |
Szénhidrát |
0 g |
2,1 g |
13,8 g |
13,3 g |