Füstölt pisztráng mandarinos salátával – Egészségséf

Karácsony előtt mi inkább könnyebb ételeket fogyasztunk, készülve az ünnepekre, amikor nem lehet ellenállni az ünnepi fogásoknak. Ilyen a füstölt pisztránggal készült saláta is, amely egyszerű, mégis finom és laktató.

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt pisztráng
  • ½ jégsaláta
  • 2 db mandarin
  • 1 db édes alma
  • olíva olaj
  • majonéz
  • joghurt
  • citrom

Füstölt pisztráng mandarinos salátával - Egészségséf

A salátát megmossuk, csíkokra vágjuk és tányérokra rendezzük. A füstölt pisztrángnak lenyúzzuk a bőrét, kivesszük a gerincét és kiszedegetjük a nagyobb szálkákat. Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a mandarinokat is meghámozzuk, és összevágjuk. Az egészet a salátához keverjük. Ezután késztünk egy öntett. Kb. 2 evőkanálnyi olajat összekeverünk 3 evőkanálnyi majonézzel, 2 evőkanálnyi jughurttal, kevés citromlét, sót és borsot is adhatunk hozzá. Ezt az öntetet a salátára öntjük, összekeverjük, és ha van rá lehetőség, akkor hűtőben kicsit összeérleljük.

Tipp! A füstölt lazac is nagyon finom a pisztráng helyett, abban kevesebb szálka van.

Jó tudni! A majonézt magunk is elkészíthetjük, nem túl bonyolult, viszont a lépéseket pontosan be kell tartani. Ügyelni kell rá, hogy a tojás nagyon friss legyen.

Még több recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

Pisztráng

Jégsaláta

Alma

Mandarin

Energia

119 kcal

10 kcal

52 kcal

53 kcal

Fehérje

20,5 g

0,6 g

0,2 g

0,8 g

Zsír

3,5 g

0,1 g

0,1 g

0,3 g

Szénhidrát

0 g

2,1 g

13,8 g

13,3 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS