Futóünnep a főváros szívében

A hétvége második napját az ikonikus félmaraton nyitotta, ahol egyéniben (Vivicittá Félmaraton), párosban (Szimpatika Páros) vagy trióban (YoPro Trió) teljesítették a résztvevők a Budapest legimpozánsabb és világörökségi részein kanyargó távot.

A három távon csaknem 9000 lelkes amatőr és profi futó állt rajthoz, a gyönyörű, napsütéses futóidőben, hogy mosolyogva érhessen célba a Margitszigeten. A nap – és egyben a rendezvény – zárószáma a 13 órakor rajtoló Telekom Vivicittá 10 km volt.

Az esemény igazi nemzetközi hangulatban zajlott, 102 ország több mint 2200 futója vendégeskedett Budapesten. A hétvége két napja alatt 12 távon összesen 23 569-en mozogtak a tavasz legnagyobb futóeseményén. A résztvevők között volt számos olimpiai bajnok, művész és közéleti személyiség is.

Sőt, a közösségi élmény mellett jó ügyet is szolgáltatok: a tíz karitatív szervezetnek nyújtott támogatások összege elérte a tízmillió forintot.

A szombati nap emlékezetes pillanata volt a több, mint 600 fős SUHANJ! Futam, amelynek fogyatékkal élő és ép résztvevőik együtt bizonyították, hogy a mozgás öröme mindenkié.

Az idei rendezvény is színes futóünnep volt, ahol mindenki talált kedvére való kihívást, programot. Míg a futók és túrázók Budapest legszebb részeit fedezhették fel, addig a kísérők, családtagok a rendkívül színes és sokoldalú, Nagyréten felállított kiállítói sátrakban és különböző programokkal tölthették el az idejüket.

Írta a Magyar Hírlap