Futsal: a Maglód ellen kiütéssel győzött a címvédő Haladás VSE

A 14. forduló párharcát természetesen a hazaiak kezdték jobban, azonnal támadásokat vezettek a vasi zöld-fehérek, ezzel szemben a vendégek erejét a védekezés kötötte le. Ebben sem muzsikáltak viszont túl jól, hiszen már a negyedik percben megvillant Sipos, akinek találatával lépéselőnybe került a Hali, 1-0. Továbbra sem találta az ellenszert a címvédő akcióira a maglódi gárda, így a folytatásra sem kellett sokat várni.

A 10. percben Henrique Diniz hozta kihagyhatatlan helyzetben Knizst, aki a felső sarokba bombázta a labdát, 2-0. Öt perccel később pedig a brazil légiós nemcsak az előkészítés, hanem a befejezés terén is villogott, 3-0. Az első félidőt lezárandó Arnon is bevette a maglódi kaput és ezzel lényegében el is döntötték a szombathelyiek a bajnoki pontok sorsát, már csak a különbség volt kérdéses, 4-0.

A szünet után is jobbára a Haladás birtokolta többet a labdát és támadások terén is előrébb jártak. Ugyanakkor Felipe Conde tanítványai ügyeltek arra, hogy ne kockáztassanak feleslegesen. Kétes szituációkat, kemény belemenéseket, ütközéseket inkább mellőzték a szombathelyiek. A vendégek azonban ezt a játékrészt sem úszták meg kapott gól nélkül, még magabiztosabbá vált a hazi vezetés, 5-0.

Ezen az estén sem szakadt meg a címvédő eredményes menetelése és a vártnak megfelelő játékkal, magabiztos különbségű győzelmet aratott. A héten még egy tétmérkőzés vár majd a szombathelyiekre, akik idegenben, az UTE vendégeként szerepelnek. Ezt követően pedig már fókuszban a Bajnokok Ligája elitköre, amelynek mérkőzéseit Portugáliában játssza le a Haladás.

Haladás VSE – MAG-LOG Maglódi FC 5-0 (4-0)

Haladás: Alasztics M. – Kovács M., Hajmási M., Vas Á., Rutai B.
Csere: Homlok L. – Knizs O., Henrique Diniz, Sipos G., Kiss P., Körmendy G., Vatamaniuc-Bartha D., Fehér D., Arnon.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Sipos (4′), Knizs (10′), Henrique Diniz (15′), Arnon (17′), Vatamaniuc-Bartha D. (29′)

Írta a Magyar Hírlap