Futsal: Ezúttal nem tudtuk megállítani a japánokat

A magyar futsalválogatott a szerdai 1-1 után pénteken 3-0-ra alulmaradt a japánokkal szemben a két csapat kecskeméti felkészülési mérkőzésén.

A magyar válogatott szerdán nagy iramú, pörgős meccsen 1-1-es döntetlent játszott a futsalban a világ élmezőnyéhez sorolt japánokkal, pénteken, Kecskeméten ismét megmérkőzött egymással a két csapat. A mieink számára ez volt az utolsó hivatalos nemzetek közti mérkőzés az április 8-án kezdődő Eb-selejtező torna előtt, az azerbajdzsáni elutazásig már csak egy nemhivatalos edzőmeccs szerepel a programban a szerbek ellen.

A közel telt ház előtt rendezett összecsapást egy kisebb ünnepség előzte meg, a mieink kapusa, Tóth Gyula ezen a mérkőzésen századszorra lépett pályára a válogatottban, ez alkalomból vette át a szövetség ajándékát. A mérkőzés első félideje annyiban hasonlított a szerdai első játékrészhez, hogy a japánok irányították a játékot, de míg két napja szinte tökéletes védekezést mutatott be a magyar csapat, most becsúszott egy-két hiba, amit a vendégek kihasználtak. A 8. percben Watanabe szerzett vezetést a japánoknak, négy perccel később Nibuya toldotta meg az előnyüket. A magyar válogatottnak támadásban roppant nehéz feladata volt, az ellenfél játékosai már a felezővonalnál agresszíven védekeztek, és sokszor már itt elakadtak az akcióink. Egy-egy ígéretes lövési kísérletünk akadt azért, de azokat hatástalanítani tudta a japánok kapusa, a szünetig nem tudunk bevenni a kapuját.

1

A második félidőben több kockázatot vállaltunk, nyíltabb lett a játékunk, és a játékrész elején az öt a négy elleni támadást is kipróbálta a csapat. Veszélyesebb lett Sito Rivera együttese, de a szépítő találatot nem sikerült megszerezni. Az ázsiai együttes a 32. percben növelte előnyét, Morioka lőtt bombagólt, erre két nagy magyar lehetőség volt a válasz: előbb Klacsák Bence hibázott ziccert, majd egy szép szabadrúgás-variáció végén Hosszú Ádám bombáját védte az ellenfél kapusa.

Az eredmény a végső dudaszóig nem változott, a japánok megérdemelt győzelmet arattak, de a magyar válogatott is helytállt, ezt mutatta, hogy a lelkes kecskeméti közönség nagy tapssal köszönte meg a mieinknek a jó játékot.

– A japánok megmutatták, hogy kitűnő játékosokkal, nagyszerű csapattal rendelkeznek, minden megmozdulásukon látszott, hogy igazi profik, akik a sportág legjobbjai közé tartoznak. Egy nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk ellenük, amelyen érződött, hogy Rábl, Dávid és Dróth személyében három támadásban is erős kulcsjátékost kellett hiányolnunk. Védekezésben elkövettünk néhány hibát, a háromból két gólt elkerülhettünk volna, annak viszont örülök, hogy Alasztics Marcell személyében egy fiatal, tehetséges kapus debütált az együttesben – értékelt a meccs után Sito Rivera szövetségi kapitány.

Magyarország-Japán 0-3 (0-2)
Magyarország: Tóth Gyula – Németh Péter, Bita László, Horváth Norbert, Klacsák Bence
Cserék: Alasztics Marcell, Öreglaki Norbert, Hosszú Ádám, Komáromi Péter, Harnisch Ákos, Trencsényi János, Gál István

Forrás: www.mlsz.hu – RSS