Futsal NB I: Ők voltak az elmúlt év legjobbjai

Az elmúlt futsalidény teljesítményei alapján a férfiaknál hat, a nőknél négy kategóriában jelölték ki a hazai élvonal legjobbjait.

Az MLSZ Futsal Bizottságának tagjai, valamint Kozma Mihály szakágvezető és Sito Riveira szövetségi kapitány szavazatai alapján kialakult a 2016-2017-es szezon női és férfi futsal NB I-es bajnokság egyéni díjazottjainak listája. Az elmúlt idény teljesítményei alapján a férfiaknál hat, a nőknél négy kategóriában jelölték ki a hazai élvonal legjobbjait. A gólkirályok versenyében objektív mutató alapján dőlt el a díjazott személye, a férfiaknál a győriek játékosa, a 23 gólig jutó Constantino Vinas Alejandro, a nőknél a Göcsej SK futsalosa, a 26 gólos Marsai Anikó érdemelte ki az elismerést.

Constantino Vinas Alejandro a szakági vezetők szavazatai alapján a bajnokság legjobb mezőnyjátékosa díjat is elnyerte, míg a nőknél Tell Zsófia, a Hajdúböszörmény futsalosa végzett az első helyen. A férfi NB I legjobb kapusa a győri Tóth Gyula lett, a nőknél Hargas Annamária (Szekszárd) kapta az elismerést.

Az edzőknél a Dunaferr együttesét bajnoki ezüstéremig vezető (emellett az utánpótlás-válogatottak mellett vezetőedzőként, az A-válogatott mellett pályaedzőként dolgozó) Fehér Zsolt teljesítményét értékelték a legjobbnak a szakemberek, a nőknél a Hajdúböszörménnyel bajnoki címet szerző Quirikó Vivien érdemelte ki ugyanezt a díjat.

A férfiaknál két további díjat is kiosztanak, a legjobb fiatalkorú játékosnak odaítélt Császár Gyula-díjat a győri Tama Ádám kapja meg, míg az NB I legjobb játékvezetője Kovács Gábor lett.

A díjazottak szeptemberben, a magyar válogatott Eb-selejtező play off mérkőzésén vehetik át az MLSZ elismerését.

A díjazottak listája:

Férfi Futsal NB I

A bajnokság legjobb mezőnyjátékosa: Constantino Vinas Alejandro (Rába ETO)
A bajnokság legjobb kapusa: Tóth Gyula (Rába ETO)
A bajnokság vezetőedzője: Fehér Zsolt (Dunaferr)
A bajnokság játékvezetője: Kovács Gábor
Császár Gyula Díj: (a bajnokság legjobb fiatalkorú játékosa): Tama Ádám (Rába ETO)
Gólkirály: Constantino Vinas Alejandro (ETO)

Női Futsal NB I

A bajnokság legjobb mezőnyjátékosa: Tell Zsófia (HTE)
A bajnokság legjobb kapusa: Hargas Annamária (Szekszárd)
A bajnokság vezetőedzője: Quirikó Vivien (HTE)
Gólkirálynő: Marsai Nikoletta (Göcsej SK)

Forrás: www.mlsz.hu – RSS