Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar férfi futsalválogatott vasárnap este lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a lengyelek elleni Eb-selejtező play off-párharc előtt.

A válogatott játékosai augusztus 19-e óta készülnek együtt az Eb-szereplésről döntő párharcra, amelynek első felvonását szeptember 12-én játsszuk Miskolcon, a visszavágóra pedig szeptember 26-án kerül sor az észak-lengyelországi Koszelinben. A párharc győztese vesz részt a január végén kezdődő szlovéniai Európa-bajnokságon.

Az elmúlt napokat Horvátországban töltő magyar válogatott szombaton 2-1-re legyőzte Kínát egy nemzetközi minitornán, majd vasárnap a finnek ellen lépett pályára. A finnek az első félidőben két góllal elléptek, de Dávid Richárd találatával sikerült szorossá tenni a meccset. A találkozó végéhez közeledve kissé elfáradt a csapat, amit ellenfelünk kihasznált, és két további gólt szerezve 4-1-re megnyerte a találkozót. A magyar válogatott a mérkőzés után hazautazott, a játékosok két pihenőnap után, szeptember 6-án találkoznak ismét, és immár a lengyelek elleni hazai play off meccs helyszínén, Miskolcon folytatják a felkészülést.

– Az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, a mérkőzés végéhez közeledve azonban már érződött a játékosokon, hogy az elmúlt két hétben kemény munkát végeztek, a frissebb finnek pedig kihasználták a fáradtságunkat – értékelt a mérkőzés után Sito Rivera szövetségi kapitány. – Jól dolgoztak a kerettagok az elmúlt két hétben, olyannyira, hogy egyelőre nem tudtuk eldönteni, kiket hagyjunk ki a lengyelek ellen pályára lépő szűk keretből.

A lengyelek elleni play off első mérkőzését szeptember 12-én, 18.00 órától Miskolcon rendezik, a visszavágót szeptember 26-án, az észak-lengyelországi Koszalinban játsszák le. A miskolci mérkőzésre már megkezdődött a jegyek árusítása, jelenleg a Ticket Express két fővárosi irodájában (TEX Syma, TEX Bálna) lehet megvásárolni azokat, szeptember 7-től pedig Miskolcon, a Jégcsarnokban is megválthatóak a belépők, 1000 forintos egységáron.

Finnország-Magyarország 4-1 (2-0)
Magyarország: Tóth Gyula – Dávid Richárd, Nagy Imre, Klacsák Bence, Komáromi Péter Cserék: Alasztics Marcell, Birinyi Balázs, Matkovics Gábor, Vas Ádám, Gál István, Rábl János, Németh Péter, Hosszú Ádám, Szeghy Szabolcs, Nagy Imre, Fekete Róbert

Forrás: www.mlsz.hu – RSS