Gála helyett döntetlen

Gólgazdag döntetlent játszott az Európa-bajnoki selejtezőre készülő U17-es labdarúgó-leányválogatott Szepetneken a horvátok ellen. Schumi Dorottya együttese két ellentétes félidőt tudhat maga mögött, a vezetés után végül a döntetlennek is örülnie kellett.

Majer Dániel Ismét páros mérkőzést játszik az U17-es labdarúgó-leányválogatott az Európa-bajnoki selejtezőkre készülve. Ezúttal a horvátokkal csapnak össze három nap alatt kétszer Schumi Dorottya lányai, elsőként a határ innenső, két nap múlva pedig a túlsó oldalán. Szepetneken 2-2-s döntetlent értek el.

Az elsőben mi, a másodikban a horvátok domináltak Forrás: mlsz.hu

Az elsőben mi, a másodikban a horvátok domináltak  •  Forrás: mlsz.hu

Korán vezetést szerzett a magyar csapat, Králik Fanni már a 2. percben a hálóba továbbított egy középre lőtt labdát. A félidő során további gólokat vetített előre a hazai együttes játéka, ziccereken és két kapufán túl azonban nem jutottak a lányok. A második játékrészre feljavultak a horvátok, és bár az első percekben még voltak helyzeteink, rövid idő alatt fordított az ellenfél. Előbb szögletből, majd egyéni hibát kihasználva volt eredményes. A hajrában Dorner Dóra aztán egyenlített, ez azonban sovány vigasznak bizonyult azon a találkozón, amelyet már az első félidőben meg kellett volna nyerni.

„Az első félidőben kifejezetten jól és szellemesen játszottunk, tartottuk a labdát, az ellenfél a térfelünkön is alig járt, de a rengeteg helyzetünk befejezésében pontatlanok voltunk. A második félidőben minden megváltozott, a horvátok feltolták a védekezésüket, és agresszívabbá váltak, így a végén még mi örülhettünk a döntetlennek. Az első félidőre építhetünk, a másodikban azonban rengeteg hibával játszottunk” – nyilatkozta Schumi Dorottya az mlsz.hu-nak.

A válogatott legközelebb a csütörtöki visszavágón lép pályára, ezúttal már Horvátországban.

U17-ES LEÁNY FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, SZEPETNEK
Magyarország–Horvátország 2-2 (1-0)
Magyarország: Virág Renáta Réka – Bódai Viktória (Simon Dorottya, 41.), Kovács Laura, Bálint Kata, Solti Réka – Vasas Lea, Králik Fanni (Nagy Virág, 48.) – Pusztai Sára, Pintye Vivien, Dorner Dóra – Vachter Fanni (Horváth Cintia, 52.)
A magyar gólszerzők: Králik (2.), Horváth (74.)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS