Galliani: “A Milan egy álom, egy örök szerelem”

Adriano Galliani, a klub vezérigazgatója szerint rendkívül nehéz feladat vár az új kínai tulajdonosokra, ha szeretnék visszajuttatni a Milant a világ legjobbjai közé.

“A Milan egy álom, egy örök szerelem, ami sohasem ér véget. Csak a munkámra összpontosítok és ezt fogom tenni a tulajdonosváltás lezárásáig. Utána Milan szurkoló fogok maradni, a szerelem nem múlik el. 1899. december 16-án alapították a klubot, amely hamarosan 117 éves lesz. A legfontosabb, hogy mi a jó a Milan számára. Nem csak a 28 megnyert trófeára, hanem a 16 ezüstéremre is szeretek emlékezni.” – mondta Galliani egy rendezvényen az újságíróknak.

“A jövőm? Esküszöm, hogy nem gondolkoztam még ezen és nem is gondolok rá. A kínai befektetők célja, vagyis visszatérni a csúcsra? Remélem így lesz, de nem lesz könnyű. Nagyon nehéz Európában visszatérni a legjobbak közé. Reménykedünk, de nehéz versenyezni olyan klubokkal, mint a Barcelona és a Real Madrid. Inter elleni derbi? Ha megnyersz egy mérkőzést és 15 nappal később rendezik a következő összecsapást, akkor 15 napod van örülni. Kár, hogy a Juve elleni győzelem után három nap múlva a Genoával játszottunk. Tabella? Nagyon jó pozícióban állunk.”

“Suso? Az érdem Maiorino sportigazgatót illeti. Suso 200 ezer euróba került nekünk. Mindig jól teljesített az utánpótlás-válogatottban és nagyszerű játékosnak tűnt. Még nincs 23 éves, de csodálatos bal lába van. Lapadula? Az első élvonalbeli gólja után meghívót kapott a válogatottba. Gianluca nem hitte el. Bacca vagy Lapadula? Jó kapcsolatot ápoltam az összes vezetőedzővel, mert engedtem őket dönteni. Tehát Montella kezében a döntés.”

“Olasz válogatott? Ha Montolivo nem sérül meg, akkor 7 játékosunk szerepelt volna a válogatottban. Beszéltem a szövetségi kapitánnyal és elárulom, hogy Davide Calabria lehet a következő, aki meghívót kap, amint felépül sérüléséből. Továbbá két nagyszerű játékosunk van az U19-esek között, Manuel Locatelli és Alessandro Plizzari.”

“Úgy tűnik, hogy Berlusconi elképzelése, a fiatal olasz játékosokra épülő projektje meghozza gyümölcsét. Minden nap beszélek vele. Szerelmes a Milanba és mindketten nagyon örülünk, amikor győz a csapat.” – tette hozzá.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS