Galliani: “Két dolog van, amit a leginkább megbántam”

Adriano Galliani, a Monza vezérigazgatója beszélt a hétvégi Milan-Monza összecsapásról, Zlatan Ibrahimovicról, a legnagyobb hibáiról és Sandro Tonaliról is.

“Hosszú ideig voltam távol a San Sirótól a járvány miatt. Mióta nem vagyok a klubnál, azóta soha nem hagytam ki egyetlen meccset sem, kivéve persze, ha a Monzával egy időben játszott a csapat. Legutóbb februárban a szünet előtt jártam a San Siróban a Milan-Torino meccsen. Ha a kötelességeim lehetővé teszik, akkor rohanok megnézni a Milant. Tökéletesen emlékszem a legutóbbi Milan-Monza meccsre, 1987. augusztus 30-án volt. Az Olasz kupában játszottunk és a mérkőzés egy középcsatár duplájával dőlt el, aki abban a pillanatban érkezett Hollandiából. Ezt a játékost egy bizonyos Marco Van Bastennek hívták. Valójában a Monza volt a pályaválasztó, de pénzügyi okokból kérvényezték a változtatást és azonnal beleegyeztünk. Nagy boldogság számomra látni a pályán a két szeretett csapatomat. Teljes szívemből kívánom, hogy a következő szezonban láthassam a Milant a Bajnokok Ligájában és a Monzát a Serie A-ban játszani. Nem is igazán érdekel a szombati eredmény.” – mondta Galliani.

“Ibrahimovic? Deja vu érzésem van, véletlenül ugyanazon a napon landolt Milánóban, mint 10 évvel ezelőtt. Ez egy gyönyörű évforduló. Emlékszem, hogy az érkezését megelőző estén egy barcelonai étteremben vacsoráztunk. A pénztárnál a fizetéskor 2-3-szor próbálkoztunk a hitelkártyámmal, de nem működött. Ibra fizetett, de megnyugtattam őt: »Ne aggódj, a fizetésed mindig meg fog érkezni«. Ezután őrült nevetés tört ki. Ibra igazán rendkívüli. Ma küldtem neki egy üzenetet és elkértem a mezét, még akkor is, ha nem piros-fehér színű. Ez volt a válasza: »Bravo«. Ibra egy olyan játékos, aki bebizonyította, hogy a pályán és az öltözőben is a különbséget jelenti. Imádtam őt, még azután is, hogy a PSG-be való eladását követően több mint egy évig nem állt szóba velem.”

“Két dolog van, amit a leginkább megbántam. Az egyik Carlos Tevez… Pontosan emlékszem, 2012. január 12. volt az a nap. A másik Ibrahimovic és Thiago Silva eladása. Nyolc évvel később az egyik játékos a Milan, míg a másik a Chelsea játékosa. Mindketten éveken keresztül nagyon fontos játékosai voltak a PSG-nek. Természetesen ez a két dolog az isztambuli éjszakához nem hasonlítható.”

“Ibra a Monzában? Ez egy játék volt, amit vele játszottam. Nyilvánvaló, hogy Ibrahimovic fizetése elérhetetlen egy másodosztályú klub számára.”

“Tonali? Szép munka volt Paolo és a tulajdonos részéről. Ő egy nagyon jó játékos, de nem az új Pirlónak tűnik számomra.”

Galliani szót ejtett a korábbi dohányzási szenvedélyéről is: “Utálom a dohányzást. Küszködtem, hogy megbirkózzak vele. Az El Shaarawy-ról folytatott tárgyalásokon 15 millió euró kellett és ekkor el kellett szívnom egy szálat.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS