Gattuso: “A derbi megváltoztathatja a szezonunkat”

A piros-feketéknek ezúttal az Inter ellen kell harcba szállniuk az Olasz kupában az elődöntőbe jutásért. Gennaro Gattuso, a csapat vezetőedzője megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját és úgy véli, hogy ez a meccs vízválasztó lehet a szezont tekintve.

“Ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Perisic és Candreva nagyon veszélyes játékosok és Icardit sem kell bemutatni senkinek. Az Inter két vereséggel érkezik, de mi is egy nehéz időszakon megyünk keresztül. Meg kell nyernünk ezt a mérkőzést. Fizikailag még sokat fejlődhet a csapat. Egy olyan csapatot akarok látni, amely sokkal pontosabb a kapu előtt. 53 lövésünk volt a legutóbbi két mérkőzésen, de egyetlen gólt se tudtunk szerezni. Ebből a szempontból van hova fejlődnünk. A csapat az első 20-25 percben jól játszott az Atalanta és a Hellas Verona ellen is, de amint gólt kaptunk, nem sikerült reagálnunk és rögtön elveszítettük az önbizalmunkat.” – mondta Gattuso.

“Ez a mérkőzés olyan számunkra, mintha világbajnoki döntő lenne. A városi derbi mindig más, mint a többi meccs. Megfelelően felkészültünk, hogy nyerjünk. Határozottan és sikerre éhesen kell játszanunk, szem előtt tartva a klubhoz való tartozás érzését.”

“Senki sem számított ilyen nehéz időszakra. Az Inter elleni mérkőzés az egész szezont megváltoztathatja, pszichológiai szempontból és az eredmények tekintetében is. A szurkolók sokat tesznek értünk, de mi nem tudjuk meghálálni a bizalmat. Az a kötelességünk, hogy úgy játszunk, hogy visszahozzuk a szurkolók három hónappal ezelőtti lelkesedését. Nagy elszántságot kell mutatnunk. Mindannyiunknak mindent bele kell adnia, hogy megnyerjük ezt a derbit. Nem szabad többet hibáznunk.” – tette hozzá.

A Milan-Inter mérkőzés továbbjutója a Lazio ellen lép pályára a döntőbe jutásért.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS