Gattuso a meccs után: “Néha elkövetünk buta hibát”

Gennaro Gattuso kissé csalódottan nyilatkozott az Udinese elleni 1-1-es döntetlent követően. Az olasz szakember szerint eddig ez volt az egyik legjobb teljesítmény a játékosok részéről, továbbá beszélt Davide Calabria kiállításáról, André Silváról és a következő meccsről is.

“Nagyon sajnáljuk, hogy döntetlent játszottunk. Az eddigi egyik legjobb teljesítményt mutattuk. Lelkesen, karakterrel és megfelelő elképzelésekkel játszottunk. Örülök a csapat reakciójának, fontos visszajelzést adunk és továbbra is így kell folytatnunk. Elégedett vagyok a teljesítménnyel annak ellenére, hogy nem nyertünk.” – mondta Gattuso.

“Calabria kiállítása? Nem vagyunk kíméletlen csapat, de néha elkövetünk buta hibákat. Mint ahogyan mindig is mondtam, tapasztalatot nem vásárolhatsz, ezt játékkal kell megszerezned. A kiállítás előtt jól játszott a csapat. Ez volt a hatodik piros lap, amit kaptunk ebben a szezonban. Ez annak tudható be, hogy nagyon fiatal csapat vagyunk. A hibáinkat leszámítva jár az érdem az Udinesének is. Az egyenlítést követően jól nyomtunk, de nem tudtunk semmit kezdeni a két vagy három lehetőségünkkel. Továbbra is keményen kell dolgoznunk. André Silva? Kiváló mérkőzést játszott. Igaz, hogy többet tehet, de szemmel látható, hogy nagyszerű képességekkel rendelkezik. André nagyon tehetséges és javulnia kell. Elszántságot és intenzitást várok el a játékosaimtól a munkában. Spal? Nem engedhetjük meg magunkat, hogy bárkit alábecsüljünk.” – fejezte be.

SUSO: “Irányítottuk a mérkőzést a kiállításig és nagyon jól játszottunk. Még tíz emberrel is győzni akartunk, de nem sikerült. Jól reagáltunk a piros lapra, akár nyerhettünk volna. Mindig gólt akarok szerezni, de ha megnyerjük az összes meccsünket és nem találok be, az sem érdekel. A csapat sokkal jobban teljesít és jól dolgozunk az edzéseken, ez a pályán is látható. Mondhatni, hogy a pályán ez egy másik csapat a korábbihoz képest. Könnyebb lett volna a meccs, ha kétgólos előnyt alakítunk ki, de ilyen a labdarúgás. Még sok mérkőzés van hátra és nyernünk kell a Spal ellen, mert nem veszíthetünk pontokat.”

“A gólom? Megfordultam és úgy döntöttem, hogy ellövöm a labdát. Ez egy szép gól volt, hasonlóan ahhoz, amit a Napoli ellen szereztem. A kemény munka kifizetődő. Ilyen a labdarúgás, nagyon gyorsan változnak a dolgok”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS