Gattuso a Milanról és a 2019-es távozásáról

Gennaro Gattuso, a csapat korábbi játékosa és trénere nagyon hálás a Milannak azért, amit a klubtól kapott és elárulta, hogy mekkora pénzösszegről mondott le a távozásakor.

Gattuso játékosként 13 szezonon keresztül szolgálta a Rossonerit és összesen 468 tétmeccsen öltötte magára a csapat mezét, amelyben összesen 10 trófeát nyert, beleértve 2 Scudettót és 2 Bajnokok Ligája-serleget.

2017 novemberében kinevezték a Primavera éléről a Milan első csapatának kispadjára, ahol másfél évet töltött és 82 tétmeccsen irányította a csapatot. 2019 májusában a szezon végén közös megegyezéssel távozott a Milan vezetőedzői posztjáról. Mivel élő szerződése volt, ezért eurómilliókról mondott le a szeretett klubjáért.

“Nagyon hálás vagyok a Milannak. Aki ma vagyok, azt a klubnak és a piros-fekete színeknek köszönhetem, amelyeket mindig is imádtam. Nem akartam teher lenni, ezért szépen csendben elsétáltam.” – nyilatkozta Gattuso.

“Mennyi pénzről mondtam le? Nettó öt és fél millió euróról. Ennek az összegnek egy része a szakmai stábom fizetése, akik egyébként a távozásom miatt munkanélküliek lettek volna és ez nem volt fair. Játékosként és edzőként is megváltoztatta az életemet a Milan. Soha nem fogom elfelejteni, hogy az 1990-es BEK-győzelem után édesapám elvitt Rossoneri mezben a városban lévő ünneplésre. Büszkén viseltem a mezt, bár nyilvánvalóan csak egy replika mez volt, nem eredeti.”