Gattuso autoimmun betegségben szenved

Gennaro Gattuso, a Milan korábbi legendája és a Napoli jelenlegi vezetőedzője a nyilvánosság előtt beszélt a betegségéről és biztosított mindenkit arról, hogy rendbe fog jönni.

Gattuso az utóbbi mérkőzéseken rendre szemtakarót viselt és egyre több találgatás jelent meg a szemproblémája kapcsán. Az olasz szakember a Torino elleni döntetlen után a sajtótájékoztatón vallott a betegségéről, ami megnehezíti a mindennapjait.

Rino a megszokott szemtakaró nélkül állt ki az újságírók elé és azonnal feltűnt, hogy a jobb szemhéja lecsúszott és teljesen eltakarja a szemét.

“Tíz éve a myasthenia gravis nevű autoimmun betegségben szenvedek és most harmadszor fordul elő, hogy ilyen súlyos tünetek jelentkeznek, de el fog múlni és a szemem rendbe fog jönni.”

“Tudom, hogy a játékosoknak is nehéz így látni engem, de élek. Az elmúlt 12 napban nem voltam önmagam. Nem csak rosszul néz ki, de ez az állapot nagyon kimerítő is, ráadásul a nap 24 órájában kettős látás gyötör. Csak egy olyan őrült tudja folytatni a munkát ilyen körülmények között, mint amilyen én is vagyok. Ez az életem és ennél vannak rosszabb dolgok. Tudom, néhányan már azt hiszik, hogy csak egy hónapom van hátra az életemből, de biztosíthatok mindenkit arról, hogy minden rendben lesz. Ha egyszer majd meghalok, akkor azt ott akarom, ahol éltem, azaz a futballpályán.”

“Szeretném felhívni a figyelmét mindazoknak – különösen a gyerekeknek – akik ha tükörbe néznek és valami furcsának tűnő vagy rendellenes dolgot látnak: az élet gyönyörű.”

Gattusónál 2011 őszén jelentkeztek a betegség első tünetei, akkor hosszú hónapig nem léphetett pályára a Milanban.