Gattuso, Conti és Cutrone nyilatkozott a továbbjutás után

A Milan szombaton Patrick Cutrone góljaival a hosszabbításban jutott tovább a Sampdoria ellen az Olasz kupában. Gennaro Gattuso mellett Andrea Conti is értékelt a meccs lefújása után.

A piros-feketék hosszabbításban 2-0-ra legyőzték idegenben a Sampdoriát a kupa nyolcaddöntőjében, így továbbjutottak a következő körbe.

“A játékosok jól teljesítettek. Vannak olyan mérkőzések, amelyek nagyon fárasztóak, de mindenki jó volt. A cserék jelentették a különbséget. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzésnek ígérkezik és a cserék minőséget adtak a játékunkhoz. Alapvetően elégedett vagyok a védelemmel és a hozzáállással is. Azt láttam, hogy a srácok segítették egymást a pályán. Tetszett Paquetá második félidei teljesítménye, amikor következetesebben vett részt a játékban. Jól mozgott és örülök neki.” – nyilatkozta Gattuso a meccs után.

“Higuaín? Részt vett a támadások felépítésében és nem mondható el, hogy rosszul teljesített. Nagyon őszinte a kapcsolatunk és egymás szemébe mondjuk a dolgokat. Amikor egy játékos döntéseket hoz, akkor nehéz meggyőzni. Jelen pillanatban Gonzalo a Milan játékosa és szorosan ragaszkodunk hozzá. Nem tudom, hogy mi fog történni.”

“Olasz szuperkupa? Vissza kell nyernünk az energiánkat. Nagy meccs lesz és ez segíteni fog nekünk a karakterünk formálásában. Ez a mérkőzés fordulópont lehet.”

Andrea Conti ismét csereként kapott lehetőséget és a 99. percben állt be Ignazio Abate helyére, majd három perccel később gólpasszt adott Patrick Cutronénak. Az olasz jobbhátvéd boldogan nyilatkozott és elmondta, hogy győzni akarnak a Szuperkupában.

Andrea CONTI: “Boldog vagyok a gólpasszom és a csapat továbbjutása miatt. A Sampdoria egy nagyszerű csapat, de sikerült jól kezelnünk a mérkőzést. A támadásoknál nyomást gyakoroltunk az ellenfélre. Mindig arra törekedtem, hogy a legjobbamat nyújtsam és úgy gondolom, hogy ez sikerült. Szuperkupa? Ez egy olyan meccs lesz, amelyre külön fel kell készülni. Ez egy döntő és mindenki számára fontos a trófea. Győzni megyünk Dzsiddába, még akkor is, ha egy erős ellenfél vár ránk. Minden adott, hogy a legjobb eredményt érjük el. Paquetá? Ő egy nagyszerű srác és egy kiváló játékos. Nem könnyű rögtön alkalmazkodni az olasz focihoz, de biztos vagyok benne, hogy neki jól fog menni.”

Patrick CUTRONE: “Nagyon boldog vagyok, mindenekelőtt a továbbjutás miatt. Örülök, hogy segíthettem a csapattársaimnak. Szuperkupa? Jó formában vagyunk és megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni erre a találkozóra.”

The post Gattuso, Conti és Cutrone nyilatkozott a továbbjutás után appeared first on AC Milan Club Budapest.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS