Gattuso felidézte a 2007-es BL-elődöntőt

Gennaro Gattuso, a Milan egykori középpályása korábban felidézte a 2007-es Manchester United elleni BL-elődöntőt és zseniális sztorit osztott meg.

A piros-feketék 2007-ben 3-2-es hátrányból várták a visszavágót a Bajnokok Ligája-elődöntőjében. Azonban ez az előny a Manchester Unitednek kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz, mert a San Siróban lejátszott visszavágón a Milan ellenállhatatlanul játszott. A szakadó esőben Kaká már a 11. percben bevette Van der Sar kapuját, aztán Seedorf duplázta meg az előnyt és a csereként beállt Gilardino állította be a 3-0-s végeredményt. Azon a napon a Milan története során 11. alkalommal jutott be a BL-döntőbe, hogy néhány héttel később Athénban szembenézzen a Liverpoollal.

Gattuso a következőképpen idézte fel a 3-0-ra megnyert milánói visszavágót.

“Amikor a bemelegítéskor kifutottam a San Siro gyepszőnyegére, félelmetes hangorkánt hallottam a lelátóról. Abban a pillanatban tudatosult bennem, hogy lejátszhatjuk akár 10-szer ezt a mérkőzést és 9-szer veszíthetünk, de nem azon az estén.”

“A tekintetem egy labdaszedő srácra, Cristianra szegeződött, aki az oldalvonal mellett tátott szájjal bámulta Cristiano Ronaldót. Odamentem hozzá és megkérdeztem tőle: »Mi a helyzet, Cris?« A válasza a következő volt: »Te is látod, hogy Ronaldo milyen jó?« Ekkor a szemébe néztem és a következőt mondtam neki: »Igen, tényleg jó, de neki is két keze és két lába van, mint nekem. Talán kicsit magasabb és jóképűbb nálam, de ugyanolyan ember, mint én. Tudod, hogy mi a valódi különbség közöttünk? Én menni fogok Athénba, ő pedig nem.«”