Gattuso: “Készen állunk a derbire, a csapat friss”

A Milan a városi rivális Inter ellen lép pályára a Serie A következő fordulójában. Gennaro Gattuso, a csapat edzője megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját és kiemelte, hogy milyen nagy jelentősége lenne megnyerni a Derby della Madonninát.

“Tisztában voltam azzal, hogy az elnök eljön megnézni a mérkőzést. Néhány órát velünk tölt. Ez nagy megtiszteltetés számunkra, mert mindig támogat minket és semmiben sincs hiányunk. Ez egy nagyon fontos üzenet mindenkinek, aki a klubnál dolgozik.” – mondta Gattuso.

“Alázatosnak kell lennünk és tiszteletet mutatni az Inter felé. Tudatosan kell játszanunk, mert az ellenféllel ellentétben mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy elcsússzunk. Nem tarthatnak minket vissza és hallani sem akarok a fáradtságról. Nincsenek kifogások. A pályán 11 feltüzelt játékost akarok látni. Amikor 70-80 percen keresztül edzünk, akkor a játékosok szinte ugyanazt az intenzitást kapják, mint egy mérkőzésen. Nyilvánvalóan a feszültség sokkal kevesebb. Úgy gondolom, hogy a csapat készen áll a derbire, pihentünk is és a csapat friss.”

“Nem hibázhatunk és nincs kifogás. Ha a Bajnokok Ligája indulást érő helyekre akarunk gondolni, akkor úgy kell tekintenünk erre a mérkőzésre, mintha döntő lenne. Mindent kockára teszünk. A derbiken általában az a csapat nyer, amelyik küszködik. Nézzük meg a decemberi derbit, amelyet megnyertünk és az a siker energiát adott a következő hónapokra. Óvatosnak kell lennünk. Nem szeretem, ha az emberek azt mondják, hogy mi vagyunk a favoritok a mérkőzésen, mert az Inter hét ponttal előttünk áll a tabellán és erősebbek. Spalletti aggodalomra ad okot, mert ő egy nagyon jó edző. Tapasztalt és felkészült. Tudja, hogyan kell kezelni ezeket a mérkőzéseket. Icardi? Ő az egyik legjobb, csak nagyon kevesen jobbak nála. Ő olyan, mint egy mesterlövész, sohasem hibázik. Természetesen ott van Candreva és Perisic is, akik a legmagasabb szinten fociznak és nagyon óvatosnak kell lennünk.”

“Sok mindent szeretnék: megnyerni a derbit, az Olasz kupa döntőt, az Európa Ligát és bejutni a Bajnokok Ligájába. Ugyanakkor a földön kell maradnunk és nem szállhatunk el. Továbbra is alázatosan kell dolgoznunk. Ezeket a mérkőzéseket tökéletesen kihasználhatjuk arra, hogy emeljük a szintet. A csapatnak szüksége van az ilyen meccsekre, mert ez az egyetlen módja a mentalitás megteremtésének. Nem mondtam azt, hogy fáradtak vagyunk és nem akarok hallani kifogásokról. Beszélni fogok a játékosokkal és meglátom, hogy ki van 100 százalékos állapotban. Az Inter erőnléti szempontból felettünk van, de készen kell állnunk a harcra. Könnyű lenne azt mondani, hogy fáradtak vagyunk, de egy derbin történelmet írhatunk és ez alapvető fontosságú a játékosok számára. Nem veszíthetjük el a lelkesedésünket.”

“Három frontos harc? Amikor átvettem a csapat irányítását, meg voltam győződve a csapat értékeiről. Attól tartok hirtelen azt gondoljuk, hogy fantasztikusak vagyunk és elfelejtjük, hogy honnan kezdtünk. Adott a lehetőség, hogy nagy dolgokat érjünk el, de nem szabad megfeledkezni a kemény munkáról és az áldozathozatalról. Védekezés? Az egész csapatnak védekeznie kell. A két szélső támadó visszazár és besegít a védőknek, ezzel a védelmi vonal sokkal zártabb és egységesebb.”

“Conti? Velünk edz folytonosan. A következő héten néhány teszt vár rá. Mielőtt visszatérne a pályára, néhány mérkőzést fog játszani a Primavera csapatban, hogy elég játékperc legyen a lábában. Kalinic? Mindig megvédem a játékosaimat mindaddig, amíg tiszteletet mutatnak nem csak felém, hanem az öltöző, a csapattársak és a klub felé is. Nikolának továbbra is lehetőséget fogok adni, mert erős és azt gondolom, hogy ezt megmutatta. A Lazio elleni helyzete? Reméltem, hogy továbbjutunk, különben elveszítettem volna. Remélem, hogy a San Siro közönsége segíteni fog nekem és nekünk, valamint Kalinicnek és André Silvának illetve azoknak, akik nem túl jó időszakon mennek keresztül. Kevesebb kifütyülésre és több tapsra van szükség.”

Bonucci nemrég egy nyilatkozatában Antonio Contéhoz hasonlította Gattusót.

“Hatalmas megtiszteltetés számomra. Ha annyi mindent megnyerek, mint Conte és 300 Serie A-s meccs lesz a hátam mögött, akkor beszélhetünk összehasonlításról. Jelenleg csak hasonló a karakterünk és ennyi. Hitelesnek kell lennem a játékosok szemében. 14 évet töltöttem ebben az öltözőben és kötelességem, hogy világossá tegyem, a szabályok illetve a mez tisztelete kell a győzelemhez. Évekig az identitás és a klubhoz való tartozás érzése volt a titok. Minden egyes nap, amikor Milanellóban voltunk, otthon voltunk.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS