“Gattuso megértette velünk, mit jelent a Milan mez”

Három játékos is nyilatkozott a Roma elleni 2-0-ra megnyert rangadót követően. A két gólszerző, Patrick Cutrone és Davide Calabria mellett Franck Kessié is a riporterek rendelkezésére állt a találkozó után.

Patrick CUTRONE: “Nagyon boldog vagyok. Ez egy nagyon fontos győzelem, amely a különbséget jelentheti. Még boldogabb vagyok, hiszen gólt is szereztem. Gattuso? Az edző nagyon közel áll a csapathoz, egységesek vagyunk és sikerült bebizonyítanunk, hogy nagyszerű a csapategység. Tudtuk, hogy kemény meccs lesz, de csapatként játszottunk és három pontot szereztünk. Bajnokok Ligája? Egyszerre csak egy meccsre figyelünk, de alapvető fontosságú volt ez a győzelem. Inter? Előtte még van egy Lazio elleni meccsünk a kupában. Ott akarunk lenni az Olasz kupa döntőjében. A gólom? Mindig azt mondom, hogy túl korai lenne összehasonlítani Inzaghival. Csak arra összpontosítok, hogy mindent beleadjak és megpróbálok megfelelően helyezkedni, hogy megjátszható legyek. A gól mindig a csapattársaimnak köszönhető. Ha betalálok, akkor csak nekik köszönhetem. Hálás vagyok nekik.”

“Gattuso szavai a meccs után? Nem tudom, hogy mit mondott, mert éppen doppingellenőrzés volt a mérkőzést követően. A meccs lefújása után megölelt minket és ez többet jelent bármely szónál. Az edző boldog, de nem elégedett. Calabria? Nagyon örülök az első góljának. Ezúttal ő fogja fizetni a vacsorát, én már ezt megtettem.”

Davide CALABRIA: “Leírhatatlan ez a pillanat, ahogyan most érzem magam. A gólom? Ott találtam magam Alissonnal szemben és a mozdulatom spontán volt. Ez egy olyan időszak, amikor keményen és jól dolgozunk. Az eredmények terén elért folytonosság sokat segít. Remélem, hogy továbbra is így fogok teljesíteni. Talán egy kicsit fáradtabbnak érzem magam, mint mások a nagy intenzitás miatt, de ezen dolgoznom kell. Gattuso? Rengeteget tett hozzá a csapathoz és nekem is sokat segített. Azt hiszem, hogy ez a legjobb időszak, amióta a Milanban játszom. A csapat jól teljesít és az egyéni teljesítmények is kiemelkednek. Mindannyian nagyszerű formában vagyunk. Kiváló teljesítményt nyújtottunk a Roma ellen és boldogok vagyunk, amiért megszereztük a három pontot. Szilárd a védelmünk, mert az edző ragaszkodik ahhoz, hogy sokat dolgozzunk a védekezésen. Ha nem kapunk gólt, az sokkal könnyebbé teszi számunkra megnyerni a meccset.”

“Gattuso megértette velünk az első naptól kezdve, hogy mit jelent viselni ezt a mezt. Az edző győztes mentalitása egyszerűen hihetetlen, mivel minden apró részletre nagy figyelmet fordít. Most átadta nekünk ezt a mentalitást. Mindig azt mondja, hogy fejben és testben is olyan vagyok, mint egy 40 éves, mivel gyakran meg kell állnom az edzéseken. Vacsora? Tudom, hogy most nekem kell állnom mindenkinek a vacsoráját, de ez rendben is van.”

Franck KESSIÉ: “Jól teljesítettünk és három pontot szereztünk. A győzelem mindenki számára fontos, nagyon boldog vagyok. A csapat lépésről lépésre fejlődik. Ez egy nagyszerű eredmény, de nem szabad megállnunk, még sok munka vár ránk. Egy meccs pihenő sokat segített nekem. Egyik lépésről a másikra haladunk és egyszerre csak egy meccsre gondolunk. Gattuso? Keményebben dolgozunk, különösen a taktikát tekintve. Montella idejében nagyon keveset dolgoztunk az edzéseken, de a különbség szemmel látható a pályán elért eredményekben. Az öltözőben ugyanolyan a légkör, mint mindig. Az jelenti a különbséget, hogy most sokkal keményebben edzünk. Olyanok vagyunk, mint egy család és az eredmények is elkezdtek jönni. Calabria? Most ő fogja fizetni a vacsorát.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS