Gattuso: “Nagy lelkesedéssel vágunk neki az új szezonnak”

Gennaro Gattuso, a csapat vezetőedzője boldogan nyilatkozott a Fiorentina elleni 5-1-es győzelem után.

A Milan fölényes győzelmet aratott a zárófordulóban a Fiorentina ellen. Ugyan a meccs elején még a vendégek szereztek vezetést Simone révén, azonban pár perccel később Calhanoglu egyenlített. A Milan még az első félidő lefújása előtt fordítani tudott, köszönhetően Cutrone góljának. A második játékrészben Cutrone ismét betalált, valamint Kalinic és Bonaventura is eredményes volt.

“A következő szezont újra nagy lelkesedéssel fogjuk elkezdeni. Ez az én és a szakmai stábom érdeme is, de legfőképpen a játékosoké, akik mindig tiszteletben tartották és elfogadták a javaslataimat. Kilencven százalékban a játékosokat illeti meg az érdem. Bárki kiállhatott volna bármilyen kifogással, hogy feladja, de ez nem történt meg. Négy-öt évvel ezelőtt kezdtem el az edzősködést és még hosszú az út. Sokat kell tanulnom, de szenvedélyes vagyok. Csak munkára és szerencsére van szükség. Köszönetet kell mondanom a csapatnak, mert voltak nehéz pillanatok, de a játékosok megmutatták a klubhoz való tartozás érzését. A csapat gerince adott, már csak meg kell erősítenünk.” – mondta Gattuso a meccs lefújása után.

“Kessié? Ez volt az 52. tétmérkőzése ebben a szezonban, ha nem tévedek. Természetes, hogy fáradt. Nincs más alternatívánk. Biztosan szükség van egy középpályásra és egy szélsőre, akik által lehet rotálni a csapatot. Nem szükséges 30 év feletti játékosokat igazolni. Amikor tapasztalatról beszélek, akkor szó lehet olyan 24-25 éves játékosokról, akik 200 tétmeccset játszottak eddigi pályafutásuk alatt.”

“Cutrone? Tudja, hogy mit gondolok róla és mit várok el tőle. Szeretném hangsúlyozni Kalinic teljesítményét is, aki az elmúlt két meccsen igazi játékosként játszott. Calhanoglu? Egyre jobban kedvelem őt. Ő egy tipikus 10-es és nagyon sokat fejlődhet. Nem szabad elfelejtenie, hogy honnan kezdte, hiszen amikor megérkeztem, fizikailag és mentálisan is nagy nehézségekkel küzdött. Reméljük nem fogja azt gondolni magáról, hogy ő Brad Pitt és remélhetőleg ugyanolyan vággyal fog dolgozni, mint ezekben a hónapokban. Folytatnia kell a munkát, mert szemmel látható, hogy csak így érhetőek el ilyen eredmények.”

“Mirabelli által megváltozott az életem, a világom. Nagyon fontosak voltak számomra a Primavera csapatnál eltöltött hónapok. Nem fogok szünetet tartani, el kell kezdenem tervezni a következő szezont.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS