Gattuso: “Nagyszerű meccset fogunk játszani”

A Milan az elmúlt két mérkőzését megnyerte a bajnokságban és ennek köszönhetően felzárkózott a 7. helyre a bajnokságban. Gennaro Gattuso együttesére most a Lazio vár és egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek.

Gattuso, a Milan vezetőedzője megtartotta szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóját.

“Ez a mérkőzés ugyanolyan fontos, mint az összes többi, amelyen a három pont megszerzése a tét. Nagyon jó mérkőzést kell játszanunk. Hazai pályán játszunk, ezért ki kell használnunk ennek az előnyét. Úgy gondolom, hogy nagyszerű mérkőzést fogunk játszani. A Laziónak nagyszerű technikai adottságokkal és jó fizikummal rendelkező játékosai vannak, akik minőséget képviselnek. Készen kell állnunk technikai és fizikai szempontból egyaránt. Taktikai szempontból tökéletesnek kell lennünk, hogy otthon tartsuk a három pontot. Immobile ugyan nem bevethető, de olyan játékosaik vannak, mint Felipe Anderson vagy éppen Nani. Simone Inzaghi? Jól ismerem őt, mindig is nagyszerű kapcsolatunk volt. Jelen pillanatban jobb és tapasztaltabb edző, mint én.”

“A Milan eddig még nem nyert meccset a tabella első 6 helyezettje ellen ebben a szezonban, de az én célom, hogy a lehető legjobban felkészítsem a csapatot erre az összecsapásra. Vannak hetek, amikor keményen dolgozol és van, amikor pihenésre van szükséged. Úgy vélem, hogy ezen a héten jól végeztük a munkánkat. Sok mérkőzés vár ránk a következő napokban és szükség van a rotálásra.”

“Védelem? Emelnünk kell a mércét, mert a Cagliari ellen jól teljesítettünk, de szerencsénk is volt, hogy a meccs lefújása előtt szögletből nem kaptunk gólt. Romagnoli? Nagyon elégedettek vagyunk vele, bár még sokat fejlődhet. Nagyszerű technikai és fizikai tulajdonságokkal rendelkezik. Ki fog kezdeni Rodriguez helyén? Calabria vagy Antonelli. Sohasem mondom ki a mérkőzés előtti sajtótájékoztatókon, hogy ki fog kezdeni, mert nem akarok bármiféle előnyt adni az ellenfelünknek.”

“Conti? Már négy hónapja sérült. Megkezdte a futásokat és már labdával végzi az egyéni edzéseket. Úgy gondolom, hogy egy hónapon belül újra a csapattal fog edzeni. Ilyen sérülés esetén nem szabad sietnünk és fontos figyelni a játékos mentális állapotára is.”

“A klub folyamatosan dolgozik profizmussal és szenvedéllyel. Rajtam, a játékosokon és mindenkin múlik, hogy a Milan visszatérjen oda, ahol már évek óta lennie kellene.” – tette hozzá.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS