Gattuso: “Remélem, hogy tovább folytatódhat az álom”

Ma este a 2018/19-es szezon utolsó mérkőzése vár a Milanra. Komoly a tét, hiszen eldől, hogy az Atalanta, Inter, Milan, Roma négyesből mely 2 csapat jut be a Juventusszal és a Napolival együtt a Bajnokok Ligájába.

Gennaro Gattuso, a Milan trénere megtartotta a szezon utolsó sajtótájékoztatóját.

“Nagyon jól ismerem a Spalt, mert a csapat magja a Serie C-ben kezdte, amikor még a harmadosztályban voltam edző. Semplici, a csapat edzője évről-évre fejlődött. Nagy odafigyeléssel kell játszanunk, mert a Spal egy nagyon jó csapat. A széleken ott van Lazzarri és Fares, akik mindketten nagyon gyorsak. Saját magunkra kell koncentrálni anélkül, hogy egy pillanatra is arra gondolnánk, hogy mi történik a többi pályán. Ez egy csata lesz és kemény mérkőzésnek ígérkezik. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ugyanolyan első félidőt produkáljunk, mint a Frosinone ellen. Reméljük, hogy a végén az történik, aminek történnie kell.” – nyilatkozta Gattuso a meccs előtt.

“Csak a cseresznye hiányzik a tortánk tetejéről. Ez egy nagyon fontos szezon. A játékosaim megérdemlik az ölelést és a tiszteletet. Nem láttam megpakolt csomagokat vagy üres öltözőszekrényeket, hanem nagy profizmust mutattak a játékosok. Jól edzettünk a héten. A klubnál semmi változás nem volt, továbbra is egy erős tulajdonos áll mögöttünk és a szurkolóknak a legjobbat kell várniuk. A klubnál dolgozók óriási tapasztalattal rendelkeznek és magabiztosnak kell lennünk. Nagy célért játszunk és a lehető legjobban felkészültünk.”

“Soha nem kaptam olyan ultimátumot, hogy kötelezően el kell érni a Bajnokok Ligája-indulást. Inkább csak azt a kérést kaptam, hogy próbáljuk meg. Az utolsó fordulóig versenyben vagyunk és harcolunk. A következő héten értékelni fogjuk a szezont, de most csak a Spal elleni meccsre koncentrálunk. Először is tennünk kell a kötelességünket és meglátjuk, hogy mi történik.”

“A Milan edzőjének lenni egy valóra vált álom számomra. Remélem, hogy ez tovább folytatódhat. Megtiszteltetés volt átvenni a csapat irányítását és újra ugyanígy döntenék. Nem olyan vagyok, aki számolgat, inkább ösztönös ember vagyok. Volt néhány stresszes hónapom, amióta átvettem a csapatot, de úgy gondolom, hogy karakter szempontjából fejlődtem. Habár követtem el technikai és taktikai hibákat, de azon leszek, hogy ezeket kijavítsam. Én voltam az első, aki emelni akarta a szintet és ezt sikerült is megtennünk. Nem volt negatív szezonunk. Mindig sikerült reagálnunk a nehéz pillanatokra. A legnagyobb sajnálatom, hogy pontokat veszítettünk, amikor kényelmes helyzetben voltunk.”

“Abate? Nagyon meglepő volt látni, hogy milyen teljesítményt nyújt középhátvédként. Ez volt a legnagyobb meglepetés. Meg kellett erről győznünk, de hajlandóságot mutatott. Calhanoglu? Volt egy hosszabb periódus, amikor hiányzott a minőség a játékából. Csalódás, hogy csak egy gólt szerzett a szezonban. Abate és Zapata lejáró szerződése? A klub hozta ezeket a döntéseket. Tiszteletben tartom, akárhogyan dönt a klub. Szeretném megköszönni Abaténak és Zapatának a mutatott profizmust.”

“Ami a szurkolókat illeti, csak annyit tudok mondani, hogy köszönöm. Az a tény, hogy a San Siro nézőszáma meghaladta az egy milliót, jól mutatja a szurkolók szenvedélyét és sikerre való éhségét. A Frosinone elleni meccs alatt is lenyűgözőek voltak.”

“Szeretetet mutattak és sokkal többet érdemelnek.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS