Gattuso szerint minőségi játék kell a Napoli ellen

Ma délután újabb mérkőzés vár a Milanra és Gennaro Gattuso megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját. A rossonerire egy nagyon nehéz párharc vár, hiszen a tabella második helyén álló Napoli látogat a San Siróba.

“A Sassuolo ellen jól teljesítettünk, de a kapu előtt javulnunk kell. A csapat egyáltalán nem volt fáradt, hiszen irányítottuk a mérkőzést és nem engedtünk területet az ellenfélnek. Azt láttam, hogy a játékosaim dühösek, mert sorozatban 5 bajnokit nyertünk meg az utóbbi 3 meccset megelőzően. Ez a helyes hozzáállás, amit elvárok a játékosaimtól. Sokkal többet érdemeltünk volna és csalódottak voltunk, de tovább kell folytatnunk a munkát.”

“Itt most nem lesz elég a kemény játék, nagyszerű teljesítményre van szükség. Taktikailag és technikailag is jól kell játszanunk. Nem csak a megfelelő mentalitásról van szó, ezekre most mind szükség van. Gigio Donnarumma? Büszke vagyok rá, hiszen ma a 100. alkalommal fog pályára lépni a Serie A-ban és ezt mindössze két és fél év alatt érte el. Gigiónak arra kell törekednie, hogy a világ legjobb kapusává váljon. Mindannyian szeretjük őt. Tudjuk, hogy keményen kell dolgoznia és emelni a lécet, hogy még erősebbé váljon.”

“Maurizio Sarri egy bölcs ember, sokat tanulhatok tőle. Úgy gondolom, hogy sokat adott a labdarúgásnak és a legjobb olasz edzők egyikének tartom őt. Tisztában vagyunk azzal, hogyan játszik a Napoli.”

“Bajnokok Ligája negyeddöntők? Büszke vagyok arra, hogy láthattam ezeket a mérkőzéseket. Úgy vélem, hogy ez csak jó lehet az olasz labdarúgásnak. Olasz emberként büszke vagyok. Videóbíró? Nem értem, hogy miért nem használják az európai kupaporondon. Buffon? Én már csináltam sokkal rosszabbat is, mert ha felmegy benned a pumpa, fogalmad sincs, hogy éppen mit csinálsz valójában. Majdnem lefejeltem Joe Jordant és felmentem a lelátóra, hogy beszóljak Leonardónak. Gigi mindig is egy kiváló csapattárs és egy nagyszerű bajnok marad. Amikor készen áll rá, bocsánatot fog kérni.”

“Védelem? Zapata a kolumbiai válogatottal ott lesz a nyári világbajnokságon, Musacchio pedig egy nagyszerű játékos. Meggyőződésem, hogy a csapat nagy segítségére lehetnek. Kalinic? Kisebb fájdalmai voltak. André Silva, Cutrone és Kalinic is nagyon jól dolgozott az edzéseken a héten, a mérkőzés előtt fogok dönteni, hogy ki kezd.”

“Nem engedhetjük meg magunknak, hogy lebecsüljük az ellenfeleinket.” – tette hozzá.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS