Gazdaság: Elárverezik a szalvétát, amelyre felfirkantották Messi első barcelonai szerződését

Messi 2001 januárjában csatlakozott a katalán klubhoz. Az erről szóló megállapodás egy hónappal korábban született meg, és az ajánlatot rögzítő szalvétát a Barcelona részéről Carles Rexach akkori igazgató és Josep Minguella átigazolási tanácsadó, Messi oldaláról pedig az őt ajánló ügynök, Horacio Gaggioli írta alá.
A szalvétán kék tintával írt megállapodásban ez állt:
Elárverezik azt a szalvétát, amelyen a 13 éves Lionel Messi első barcelonai szerződési ajánlata szerepelt – írja a BBC.
„Barcelonában, 2000. december 14-én, Minguella és Horacio urak jelenlétében Carles Rexach, az FC Barcelona sportigazgatója ezennel saját felelősségére és bármilyen véleménykülönbségtől eltekintve beleegyezik Lionel Messi játékos szerződtetésébe, feltéve, hogy tiszteletben tartjuk a megállapított összegeket.”
A szalvéta márciusban kerül kalapács alá a brit Bonhams aukciósházon keresztül, amely már ellenőrizte annak hitelességét.

Az argentin focista tizenhat évesen debütált, és 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a katalán klub színeiben.
A most 36 esztendős Messi összesen 10 La Liga- és négy Bajnokok Ligája-címet nyert a Barcelonával, mielőtt 2021-ben a Paris Saint-Germainhez igazolt.

Rexach: “I gave (Messi’s father) my word that we were going to sign his boy and as proof I’d sign a piece of paper. So I asked waiter and he brought me a napkin! So I wrote that, as the technical director of Barcelona, I was committed to signing Messi and I signed the napkin.” pic.twitter.com/PeljdBWEAa
ez a papírszalvéta megváltoztatta Messi életét, az FC Barcelona jövőjét, és meghatározó szerepet játszott abban, hogy rajongók milliárdjai élhették át a futball legdicsőségesebb pillanatait.

Ian Ehling, az aukciósház egyik vezetője a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy

Írta a HVG

A Gazdaság: Elárverezik a szalvétát, amelyre felfirkantották Messi első barcelonai szerződését bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.